Vlhovej zatiaľ Lienz nesedí, na Shiffrinovú má po prvom kole slalomu priepastnú stratu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vlhovej zatiaľ Lienz nesedí, na Shiffrinovú má po prvom kole slalomu priepastnú stratu

Vlhovej nevyšlo prvé kolo ani v slalome.
Vlhovej nevyšlo prvé kolo ani v slalome.TASR
Petra Vlhová (28) figurovala po prvých 30 výkonoch úvodného kola piatkového slalomu Svetového pohára alpských lyžiarok na deviatom mieste. V rakúskom Lienzi zaostávala za vedúcou Američankou Mikaelou Shiffrinovou (28) o 2,41 sekundy. K úradujúcej držiteľke veľkého glóbusu sa nedokázala výraznejšie priblížiť žiadna zo súperiek.

Najbližšie k Shiffrinovej bola jej krajanka Paula Moltzanová s mankom 1,14 sekundy. O ďalších 18 stotín zaostala Anna Swennová-Larssonová zo Švédska, ktorá odštartovala úvodné piatkové kolo.

Vlhovej nevyšla úvodná časť a už na prvom medzičase strácala na priebežne prvú Swennovú-Larssonovú vyše sedem desatín. Manko nedokázala následne zmenšiť a v spodnej časti trate narástlo na 1,09 sekundy. Latku posunula na úplne inú úroveň Shiffrinová, ktorá prekonala konkurentky o vyše sekundu, posunula sa do čela a nikto sa k nej nedokázal priblížiť.

Spomedzi elitnej pätnástky nezvládli prvé kolo Švédka Hanna Aronssonová Elfmanová, Mina Fürst Holtmannová z Nórska i chorvátska juniorka Zrinka Ljutičová. Trať staval Mitja Kunc, tréner Slovinky Andreji Slokarovej, ktorá bola o sedem stotín za Vlhovou. Druhé kolo bolo na programe o 13:00.