Vo Švédsku triumf Wiererovej, Bátovská Fialková finišovala na 16. priečke

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vo Švédsku triumf Wiererovej, Bátovská Fialková finišovala na 16. priečke

Talianka zaknihovala bezchybnú streľbu.
Talianka zaknihovala bezchybnú streľbu.Profimedia
Talianska biatlonistka Dorothea Wiererová (32) zvíťazila v nedeľných pretekoch Svetového pohára s hromadným štartom vo švédskom Östersunde. Na štyroch streľbách neminula ani raz a pripísala si druhé prvenstvo v sérii, keď uspela aj vo štvrtok vo vytrvalostných pretekoch.

Slovenská reprezentantka Paulína Bátovská Fialková obsadila 16. miesto s mankom +1:33,6 min, keď minula dvakrát. Na druhej priečke dobehla bezchybná Francúzka Lou Jeanmonnotová s odstupom 6,3 sekundy. Tretia pozícia patrila vedúcej žene priebežného poradia SP i disciplíny Julii Simonovej. Francúzka udávala tón pretekov, no jedinú chybu si nechala na úplne posledný výstrel a do cieľa dobehla s odstupom +11,1.

Wiererová zvíťazila druhýkrát v sezóne a celkovo má v kariére na konte 16 individuálnych triumfov v SP. Simonová urobila dôležitý krok k zisku veľkého i malého krištáľového glóbusu. Na poslednom podujatí sezóny v Osle ju čakajú ešte tri štarty, vrátane "masáku."

Bátovská Fialková ani raz nepochybila na ležke a v prvej polovici pretekov sa držala na hranici prvej desiatky. Prvýkrát minula až 13. terč a v stojke potom minula ešte raz a to na štvrtej položke celkovo 19. terč.