Výprask Tampy bez Černáka vo fínskej réžii, New Jersey s klubovým rekordom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Výprask Tampy bez Černáka vo fínskej réžii, New Jersey s klubovým rekordom

Tampa si to v Caroline poriadne zlízla.
Tampa si to v Caroline poriadne zlízla.Profimedia
Pätica súťažných stretnutí NHL ponúkla jedno slovenské vystúpenie. Tomáš Tatar (32) so svojím New Jersey dokázali v tesnom boji zdolať Carolinu a do klubových štatistík namierili nový rekord.

Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning 6:0

Domácemu celku sa pri pohľade na formu svojho súpera vstupovalo do duelu o niečo ľahšie. Z ostatných deviatich zápasov vyhrala Tampa iba dva a pred stretom s Carolinou prehrala štyri súboje v rade. Piaty do série bol pre hostí krutý - z ľadu Hurricanes odišli s poltuctom inkasovaných gólov. Celé sa to odohralo bez účasti Erika Černáka.

Piatimi kanadskými bodmi si na oponentovi zgustol Jesperi Kotkaniemi s bilanciou 1+4, ukážkovo mu sekundoval krajan Teuvo Teravainen, ktorý sa prezentoval hetrikovým vystúpením. Tri individuálne body nazbierali aj Shayne Gostisbehere (1+2) a Martin Nečas (0+3). Hostiteľom patrí druhá priečka východu, mužstvo Lightning je na pozícii číslo päť.

Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings 3:1

Arizona Coyotes - New Jersey Devils 4:5 pp

V Arizone malo podľa papierových predpokladov ísť o jednoznačnú záležitosť v podaní hostí. Scenár stretnutia však s týmto tvrdením nesúhlasil a priniesol deväťgólovú prestrelku. Ako prvý menil štatistiky merania síl Tomáš Tatar, no bolo to len prostredníctvom dvojminútového trestu v úvode zápasu.

Víťaz duelu sa šiel hľadať až do predĺženia, ktorého hrdinom sa už po 23 sekundách stal Nico Hischier. Pred káder z New Jersey to bolo už desiate víťazstvo po predĺžení v jednom ročníku, čím vytvorili klubový rekord. Devils zdolali Coyotes aj po druhý raz v sezóne a potvrdili si tretie miesto Východnej konferencie, domáci sú v opačnej konferencii na trinástej pozícii.

Vegas Golden Knights - Montreal Canadiens 4:3

Colorado Avalanche - Seattle Kraken 2:3 pp