Vytvoriť systém a postúpiť na ZOH 2026, vraví nový tréner hokejistiek SR

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vytvoriť systém a postúpiť na ZOH 2026, vraví nový tréner hokejistiek SR

Hokejistky Slovenska povedie Fín.
Hokejistky Slovenska povedie Fín.TASR
Cieľ nového trénera slovenskej ženskej hokejovej reprezentácie Arta Sieppiho je postup na ZOH 2026 v Taliansku. Päťdesiatsedemročný fínsky kouč chce okrem toho vrátiť Slovensko do elitnej kategórie MS.

Družstvo fínskeho kouča čaká v novembri turnaj vo Francúzsku. Lodivod reprezentácie žien chce zistiť rezervy tímu a na mieru mu ušiť herný systém. "Od roku 1998 som v ženskom hokeji a okrem Fínska som trénoval aj Japonky. So slovenským hokejom som mal prvý kontakt v roku 2010 na olympiáde vo Vancouveri."

"Hrali sme proti vášmu výberu prípravný zápas, no tiež som sa so Slovenkami stretával v rámci kempov Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). Najdôležitejšia vec je zistiť, ako sme na tom. Potrebujeme robiť malé veci, ktorými sa zlepšíme a dostaneme sa na vyššiu úroveň. Cieľ je vytvoriť si vlastný systém, ktorý prinesie úspech," vyjadril sa fínsky kouč.

Arta Sieppi
Arta SieppiTASR

Generálna manažérka ženských reprezentácií Ľubomíra Kožanová prezradila, že tréner podpísal zmluvu na štyri roky. "Kontrakt platí na olympijský cyklus a cieľ je vrátiť Slovensko do A-kategórie a posunúť sa aj v rebríčku medzi najlepšiu desiatku."

"V príprave hráme zápasy s Maďarkami, preto dúfame, že do dvoch rokov zopakujeme ich úspech," uviedla Kožanová. Podľa nej je kľúčové zvýšiť členskú základňu a v budúcnosti vytvoriť juniorskú dievčenskú súťaž.

Ľubomíra Kožanová
Ľubomíra KožanováTASR

Sieppi pôsobí aj v olympijskom centre ako riaditeľ pre trénerov. Na utorkovej tlačovej konferencii však potvrdil, že bude k dispozícii slovenskej reprezentácii a pomôže aj výberom do 18 a do 16 rokov.