Za Duklu úradoval gólový kapitán. Polievka: Všetci ťaháme za jeden povraz

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Za Duklu úradoval gólový kapitán. Polievka: Všetci ťaháme za jeden povraz

Ťahúň domácich opäť nesklamal.
Ťahúň domácich opäť nesklamal. TASR
Futbalisti Banskej Bystrice v piatkovej predohrávke prvého jarného kola Fortuna ligy zvíťazili nad Trenčínom presvedčivo 3:0. Stále sú tak v hre o umiestnenie v prvej šestke tabuľky, ktoré by im zaručilo účasť v nadstavbovej časti o titul.

Výraznou mierou sa o včerajšiu výhru v mraze za teploty mínus päť stupňov Celzia pričinil kapitán bystrickej Dukly Róbert Polievka. Strelil úvodné dva góly, a to expresne rýchlo. Prvý už v druhej minúte a ďalší v siedmej. V oboch prípadoch potrestal veľké chyby v obrane súpera.

„Určite nám úvod veľmi pomohol, lebo v tomto zápase dosť sme trpeli. Boli sme často bez lopty, akcie sme mali kostrbatejšie, ale pán Boh zaplať za tri body. S tým cieľom sme išli do zápasu, teda vyhrať. Možno sa nám to podarilo nie najlepšou hrou, no ukázali sme, že dokážeme vyhrávať aj zápasy, v ktorých nehráme dobre. To ma teší, pretože sme kolektív a všetci ťaháme za jeden povraz. Podarilo sa nám vyhrať zásluhou chýb súpera, ale boli sme tam, kde sme mali byť,“ neskrýval futbalovú realitu líder víťazného tímu.

Skóre stretnutia otvoril po dlhej lopte od brankára Hrušku za obranu súpera, pri druhom góle ťažil z kardinálnej chyby trenčianskeho stopéra Piresa za šestnástkou. K obom momentom banskobystrický strelec poznamenal:

„Priznám sa, že na ich stopéra som sa chystal. Vedel som, že máva slabšie chvíľky a dá sa to využiť. Netvrdím, že som na situáciu pri druhom góle čakal, to by som bol veľký frajer, ale pred zápasom som to mal tak trochu v hlave pred zápasom. Pri prvom góle, sú to situácie, ktoré s Matúšom Hruškom preberáme často. A keď som už pred stopérom jeden na jedna, tak mám šancu, pretože je to vždy 50 na 50.“

Hoci sa piatkový duel odohral v mrazivom počasí, trávnik bol na túto dobu veľmi dobre pripravený. Vyzdvihol ho aj Polievka: „Klobúk dole aj pred trávnikom, musím uznať, že za to, čo predviedli trávnikári za posledný týždeň, skladám klobúk dole pred nimi. Odviedli perfektnú robotu. Vytvorili dobré podmienky a my sme to mohli odplatiť nielen trávnikárovi, ale aj klubu a všetkým fanúšikom futbalu v Banskej Bystrici.“

Po výhre 3:0 netajil spokojnosť ani brankár MFK Dukla Matúš Hruška, ktorý zaknihoval tretie čisté konto v sezóne a jubilejné dvadsiate v kariére. Na brífingu prezradil: „Sme radi, že sme dali hneď v úvode z prvej šance gól. K prvému gólu a mojej asistencii iba poviem, že vždy mi tréner brankárov pripomína, že vpredu máme rýchlych hráčov. V prvom polčase ma podržali stopéri, skvelý výkon od chalanov, od celého mužstva. Môžem im iba poďakovať. Odskákali centre, pokryli dlhé lopty, takže ani som tej roboty veľa nemal. Čisté kontá nepočítam, dôležité sú výhry.“

Rozdielne pocity mal na opačnej strane Michal Kukučka.„Na niečo sme sa pripravovali a už v druhej minúte ako keby sa nám to celé rozpadlo. Potom sme dostali ešte druhý gól, to už sa ťažko otáča. Do druhého polčasu sme išli s tým, že chceme zdramatizovať priebeh, no dostali sme tretí gól a bolo prakticky po zápase. Čo sa týka chýb v obrane, chyby robí každý. My sa z nich musíme poučiť a ísť do ďalšieho zápasu so zdvihnutou hlavou a vyhrať ho,“ uviedol gólman Trenčína.