Zaslúžená remíza podľa Kanea stavia skupinu B do otvorenej situácie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zaslúžená remíza podľa Kanea stavia skupinu B do otvorenej situácie

V hlavičkovom súboji Angličan Luke Shaw a Weston McKennie z USA.
V hlavičkovom súboji Angličan Luke Shaw a Weston McKennie z USA.Profimedia
Anglickí futbalisti remizovali vo svojom druhom zápase na MS v Katare s USA 0:0.

Vedúci tím B-skupiny nevyužil šancu na zaistenie postupu do osemfinále a Američanov nezdolal ani v historicky treťom vzájomnom stretnutí na svetovom šampionáte. Na tohtoročnom svetovom šampionáte sa zrodila piata bezgólová remíza.

"Vieme, že to nebol náš najlepší výkon. Mali sme však aj šance a naďalej vedieme. Dnes sme hrali proti dobrému tímu, no musíme zlepšiť efektivitu. Súper nám robil problémy, darilo sa mu vyvíjať tlak a máme voči nemu rešpekt. Zaslúžená remíza," priznal kapitán Angličanov Harry Kane.

Albion hral na MS proti USA tretíkrát – v roku 1950 podľahol tomuto súperovi 0:1 a o šesťdesiat rokov neskôr s ním v JAR remizoval 1:1.

V piatkovom dueli priniesol viac akcie prvý polčas, Angličanom chýbala v koncovke razancia a Američanom presnosť. Po prestávke oba tímy dobre bránili a svojím výkonom zaujal na strane Anglicka najmä Harry Maguire.

"Áno, trochu nám chýbala dravosť a kvalita vo finálnej fáze. Nedokázali sme súpera otvoriť, vytvoriť si naozaj dobré šance. Museli sme ukázať inú stránku seba samých. Ak chcete byť na turnaji úspešným tímom, musíte ukázať rôzne tváre a to sa nám dnes podarilo," povedal Southgate novinárom.

"Som si istý, že okolo nášho výkonu bude veľa hluku. Nie je veľa tímov, ktoré prejdú majstrovstvami sveta a získajú v skupine deväť bodov. Osobne som veľmi spokojný s nasadením hráčov. Nadviazať na výkon z predošlého duelu, nájsť rovnakú energiu a úroveň kvality, bolo a bude vždy náročné," dodal dlhoročný šéf lavičky reprezentácie z Britských ostrovov.

Deľba bodov sa málila aj súperovi. "Remíza nie je najhoršia vec, ale cítil som, že v jednotlivých úsekoch hry sme ukázali dominanciu," zamyslel sa Christian Pulisic z Chelsea, jeden z piatich hráčov z anglickej Premier League v základnej zostave USA.

Tréner zámorského výberu, Gregg Berhalter, to videl podobne.

"Oba tímy odviedli dobrú prácu, navzájom sme si spôsobili komplikácie. Bol to zápas hodný svetového šampionátu. Chcem vidieť viac gólov, naša práca sa tu neskončila. Máme dva body, cieľ je päť. To, čo som videl pred zápasom, bolo mužstvo, ktoré bolo mimoriadne sústredené na dosiahnutie výsledku."

Ďalšie duely B-skupiny boli na programe v utorok. Albion zabojuje o postup s Walesom o 16:00 a v rovnakom čase proti sebe nastúpia aj Irán a USA. Šancu na postup majú všetky štyri tímy.