Zdolaná Linetteová vníma semifinále ako odmenu za roky obety

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zdolaná Linetteová vníma semifinále ako odmenu za roky obety

Linetteová zanechala v Austrálii pozitívny dojem. Sama je so svojou cestou spokojná.
Linetteová zanechala v Austrálii pozitívny dojem. Sama je so svojou cestou spokojná. Reuters
Nenasadená Poľka Magda Linetteová (30) zdôraznila, že je na dobrej ceste. A to aj napriek tomu, že ju v semifinále vyradila Aryna Sabalenková po setoch 7:6(1), 6:2. Tohtoročný Australian Open označila ako odmenu za roky obetovania sa.

Linetteová sa prebojovala do svojho prvého grandslamového semifinále po tom, čo vo štvrťfinále zdolala bývalú svetovú jednotku Karolínu Plíškovú 6:3, 7:5

Na otázku, či by po vypadnutí zmenila niečo na svojom výkone, odpovedala, že ani veľmi nie. "Sme naozaj na dobrej ceste, akoby sme našli pozitívny systém toho, čo mám robiť na kurte. Ide o stav, ktorý chcete ako tenista dosiahnuť. Sme šťastní, že to funguje. A to je iba začiatok," uviedla tridsaťročná poľská tenistka.

Nikdy predtým sa cez tretie kolo hlavného turnaja nedostala. "Vnímam to ako odmenu za všetku tvrdú prácu, ktorú sme odviedli a roky obety na turnajoch a grandslamoch," doplnila.

Jej premožiteľka Aryna Sabalenková sa vo finále stretne s wimbledonskou šampiónkou Jelenou Rybakinovou. Kazaška si poradila s Victoriou Azarenkovou 7:6(4), 6:3.