Bieloruska Sabalenková ukončila púť Linetteovej a bude hrať o titul v Melbourne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bieloruska Sabalenková ukončila púť Linetteovej a bude hrať o titul v Melbourne

Sabalenková bola od štvrťfinále najvyššie nasadenou hráčkou na turnaji.
Sabalenková bola od štvrťfinále najvyššie nasadenou hráčkou na turnaji. Profimedia
Bieloruská tenistka Aryna Sabalenková (24) bude súperkou Kazašky Jeleny Rybakinovej (23) vo finále ženskej dvojhry na Australian Open v Melbourne. V druhom štvrtkovom semifinále zdolala v pozícii nasadenej päťky Poľku Magdu Linetteovú (30) 7:6 (1), 6:2. V sobotu bude bojovať o prvý singlový grandslamový titul.

Aryna Sabalenková (Biel.-5) - Magda Linetteová (Poľ.) 7:6 (1), 6:2

V zápase medzi Sabalenkovou a Linetteovou videli diváci od úvodného momentu kvalitný tenis plný razantných výmen od základnej čiary. Bieloruska prehrávala 0:2, no následne otočila na 3:2 a o prvom sete rozhodol tajbejk. V ňom dominovala Sabalenková, ktorá dovolila uhrať súperke iba jediný bod.

Bieloruska ťažila z kvalitného podania, po ktorom dokázala Linetteovú zatlačiť do defenzívy. V druhom dejstve si Sabalenková po dvoch brejkoch vybudovala náskok 5:1 a zápas už dotiahla do úspešného konca. V tomto roku ťahá 10-zápasovú víťaznú šnúru, pričom ešte nestratila ani set. Na začiatku sezóny triumfovala na turnaji WTA v Adelaide.

"Som nadšená, že som zvíťazila a postúpila do finále Australian Open. Magda podala skvelý výkon. Ďakujem všetkým, ktorí zostali takto dlho v Aréne Roda Lavera, atmosféra bola fantastická. Nezačala som najlepšie, ale v tajbrejku som našla správny rytmus. Išla som si po víťazné údery a hrala som výborný tenis. Už sa teším na finále. Jelena je úžasná tenistka, hrá super agresívne, vyhrala už grandslamový turnaj. Bude to boj," uviedla Sabalenková v pozápasovom rozhovore.