Benčičová na Australian Open končí, Plíšková sa na kurte nezdržala ani hodinu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Benčičová na Australian Open končí, Plíšková sa na kurte nezdržala ani hodinu

Češka si zabezpečila hladký postup.
Češka si zabezpečila hladký postup.Profimedia
Aryna Sabalenková (24) sa prebojovala do štvrťfinále Australian Open a nestratila svoju pozíciu favoritky na titul, štvrtá nasadená Caroline Garciová (29) vypadla, skončila aj spanilá jazda 17-ročnej Lindy Fruhvirtovej.

Aryna Sabalenková - Belinda Benčičová 7:5, 6:2

Sabalenková má dobrú šancu získať Daphne Akhurst Trophy, ak sa jej podarí prekonať démonov, ktorí ju niekedy ovládajú, keď jej silová hra nefunguje tak, ako by si želala. V pondelok sa Bieloruska dokázala spamätať po tom, čo v úvode zápasu prehrala brejk a vyprevadila z kurtu Švajčiarku Belindu Benčičovú .

"Rozhodne som dnes mala pocit, že si neviem poradiť s jej silou. Myslím si, že to bol najväčší rozdiel. Nemám pocit, že by to bola naozaj zlá prehra, Aryna je teraz vo veľmi dobrej forme," uviedla vypadavajúca hráčka.

Bieloruská tenistka začala sezónu ôsmimi víťazstvami v rade a ešte nestratila ani set. "Chcem veriť, že to, ako teraz pracujem, je nový začiatok," povedala Aryna novinárom.

Magda Linetteová - Caroline Garciová 7:6 (3), 6:4

Zdalo sa, že Garciová bude pokračovať v renesancii svojej kariéry, vďaka ktorej sa vlani dostala do semifinále US Open a vyhrala WTA Finals, keď sa v prvom sete ujala vedenia 3:0. Odvtedy to však išlo z kopca, pretože Linetteová hrala inšpiratívny tenis, aby sa prebojovala späť do setu a vyhrala ho v tajbrejku.

V druhom dejstve si Poľka udržiavala svoju úroveň a počet nevynútených chýb protivníčky narastal, pričom zvyčajne pokojná Francúzka dávala najavo svoju frustráciu výkrikmi, ktoré znamenali aj porušenie pravidiel.

"Neviem, čo sa stalo. Naozaj nemám slov, neviem, čo mám povedať," povedala Linetteová po tom, čo jej súperka poslala príliš dlhý záverečný forhend. Keďže jej mladšia krajanka a horúca favoritka Iga Swiateková v nedeľu vypadla, jedinými nasadenými hráčkami z TOP 10 zostávajú Sabalenková a Američanka Pegulová.

Karolína Plíšková - Čang Šuaj 6:0, 6:4

Necelú hodinu sa na kurte zdržala česká tenistka, ktorá si hladko poradila so svojou čínskou vyzývateľkou. Hneď v prvom geme jej dokázala vziať podanie, to sa jej následne podarilo ešte dvakrát a prvý set ovládla bez straty jedinej hry. V druhom dejstve Plíškova zvládla kľúčový deviaty gem a šla podávať na postup. Ten spečatila po využití tretieho mečbalu a vo štvrťfinále sa predstaví proti Poľke Linetteovej.

Donna Vekičová - Linda Fruhvirtová 6:2, 1:6, 6:3

Zdalo sa, že Vekičová sa tiež dopracuje k hladkému víťazstvu nad Fruhvirtovou po tom, ako esom zavŕšila úvodný set, ale Češka počas svojho rozprávkového ťaženia mätie svoje staršie i staršie súperky. Tínedžerka v kľúčových momentoch druhého setu ukázala, že je nad svoje roky, hrala takmer bezchybný tenis a vyrovnala stav zápasu.

Chorvátka zvládla tretie dejstvo a prvýkrát z 11 pokusov si zabezpečila účasť vo štvrťfinále v Melbourne Parku. "Povedala by som, že je to celkom dobrý pocit. V druhom sete som nemala pocit, že by som mala niečo pod kontrolou, ale vedela som, že musím bojovať ďalej, dúfať a veriť, že vyhrám," vyjadrila sa Vekičová.