Prvý raz v semifinále grandslamu. Linetteová vyradila Plíškovú a vyzve Sabalenkovú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvý raz v semifinále grandslamu. Linetteová vyradila Plíškovú a vyzve Sabalenkovú

Linetteová získala poslednú loptičku a raketa letela s víťazným gestom do vzduchu.
Linetteová získala poslednú loptičku a raketa letela s víťazným gestom do vzduchu.Profimedia
Bieloruská tenistka Aryna Sabalenková (24) a Poľka Magda Linetteová (30) sa stretnú v druhom semifinále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

Aryna Sabalenková (Biel.-5) - Donna Vekičová (Chor.) 6:3, 6:2

Sabalenková v stredajšom štvrťfinále v pozícii nasadenej päťky zdolala Chorvátku Donnu Vekičovú. V tomto roku ešte nenašla premožiteľku a ťahá osemzápasovú víťaznú sériu. Na začiatku sezóny triumfovala na turnaji WTA v Adelaide.

"Byť v semifinále Australian Open je niečo špeciálne. Zápas nebol až taký jednoznačný ako ukazuje konečný výsledok. Teší ma, že som ho zvládla v dvoch setoch. Diváci v aréne Roda Lavera vytvorili fantastickú atmosféru," pochvaľovala si Bieloruska.

Magda Linetteová (Poľ.) - Karolína Plíšková (ČR-30) 6:3, 7:5

Linetteová vyradila bývalú svetovú jednotku Češku Karolínu Plíškovú a dosiahla životný úspech, keď postúpila do svojho prvého grandslamového semifinále v kariére.

"Splnil sa mi sen, lomcujú so mňou emócie. Nemôžem uveriť tomu, že som medzi elitným kvartetom na Australian Open. Som veľmi šťastná, ďakujem všetkým fanúšikom za podporu. Nemôžem sa nechať príliš uniesť, lebo stále som súčasťou turnaja," uviedla 45. hráčka svetového rebríčka WTA, ktorá bude po úvodnom podujatí veľkej štvorky prvýkrát v elitnej tridsiatke.