Skvelé správy pre fanúšikov Petry Vlhovej, Svetový pohár sa vráti do Jasnej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Skvelé správy pre fanúšikov Petry Vlhovej, Svetový pohár sa vráti do Jasnej
Podujatie SP v alpskom lyžovaní bude opäť aj na Slovensku.
Podujatie SP v alpskom lyžovaní bude opäť aj na Slovensku.Profimedia
Slovenské stredisko Jasná bude v sezóne 2023/24 hostiť preteky Svetového pohára zjazdárok. Šéf spoluorganizátorskej spoločnosti TMR Igor Rataj to vo štvrtok potvrdil na facebookej stránke lyžiarskeho rezortu, v ktorom sa podujatia SP išli aj v rokoch 2016 a 2021.

Pod Chopkom by sa 20. a 21. januára budúceho roka opäť malo súťažiť v obrovskom a špeciálnom slalome. Organizáciu Jasnej oficiálne pridelia na kongrese Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) na začiatku mája v chorvátskom Dubrovníku.

Prvýkrát v samostatnej histórii sa preteky SP išli v roku 2016. Lyžiarky sa v Nízkych Tatrách predstavili najprv v slalome. Obrovský slalom museli vtedy pre silný vietor preložiť zo soboty 5. marca na pondelok 7. marca a triumfovala v ňom Rakúšanka Eva-Maria Bremová. Deň predtým v slalome zvíťazila Američanka Mikaela Shiffrinová, tretia skončila Veronika Velez-Zuzulová, Petra Vlhová bola na deviatom mieste.

V roku 2021 sa Svetový pohár vrátil do Jasnej. V sobotu 6. marca slalom opäť vyhrala Shiffrinová, pred Vlhovou. Liptáčka však triumfovala v emotívnom nedeľnom obrovskom slalome.