Získa Lopušanová ďalšiu cenu? Je finalistkou ankety Hráčka sezóny podľa IIHF

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Získa Lopušanová ďalšiu cenu? Je finalistkou ankety Hráčka sezóny podľa IIHF
Nádej slovenského hokeja v tejto sezóne naplno zažiarila.
Nádej slovenského hokeja v tejto sezóne naplno zažiarila.Vlci Žilina
Slovenská hokejistka Nela Lopušanová (15) sa dostala medzi sedmičku finalistiek na ocenenie Hráčka sezóny 2022/2023 podľa IIHF.

Okrem Slovenky sú v nominácii Sarah Fillierová a Marie-Philip Poulinová z Kanady, Caroline Harveyová a Hilary Knightová z USA, Fínka Jenni Hiirikoskiová a Emma Söderbergová zo Švédska.

Uvedenú sedmičku kandidátok na ocenenie vybrala historická komisia IIHF. O víťazke rozhodnú svojimi hlasmi zástupcovia médií a pozvaní členovia rodiny IIHF. Meno najlepšej hokejistky bude známe vo štvrtok 1. júna. Hlasujúci môžu v ankete zahlasovať aj za inú hráčku, ktorá si podľa nich zaslúži túto cenu.

Lopušanová sa už v piatok stala držiteľkou Ceny Piotra Nurowského pre najlepšieho mladého športovca Európy v zimných športoch za rok 2023. Prestížne ocenenie si prevzala v Paríži počas 43. seminára Európskych olympijských výborov. Cenu udeľujú každoročne mladým športovcom, ktorí dosiahli veľmi dobré výkony vo svojom športe a zároveň na športoviskách i mimo nich stelesňujú a reprezentujú olympijské hodnoty a myšlienky.

Mladá nádej predviedla počas ročníka 2022/2023 naplno svoj talent na MS hokejistiek do 18 rokov vo Švédsku a na zimnom Európskom olympijskom festivale mládeže Friuli Venezia Giulia 2023, kde sa najväčšou mierou podieľala na historickom striebre slovenských dievčat. Na MS do 18 rokov sa stala najužitočnejšou hráčkou celého podujatia a zaujala aj svojou prácou hokejkou. Už pred svojimi pätnástimi narodeninami, ktoré oslávila vo februári, nastupovala v najvyššej ženskej hokejovej súťaži na Slovensku.