Zlato z obrovského slalomu na MS získala Shiffrinová, Vlhová bez medaily

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Zlato z obrovského slalomu na MS získala Shiffrinová, Vlhová bez medaily
Suverénka sezóny potvrdila svoje kvality.
Suverénka sezóny potvrdila svoje kvality.TASR
V stredisku Courchevel/Méribel sa majsterkou sveta v obrovskom slalome stala Mikaela Shiffrinová (27).

Američanka zajazdila o 12 stotín lepší čas ako druhá Federica Brignoneová z Talianska. Bronzovú medailu si vybojovala Nórka Ragnhild Mowinckelová (+0,22s ). Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v obrovskom slalome na MS vo Francúzsku 7. miesto. 

Fenomenálna americká lyžiarka si vybojovala celkovo siedmy titul svetovej šampiónky, prvý v obrovskom slalome. Predtým triumfovala v slalome v rokoch 2013, 2015, 2017 a 2019, v roku 2019 získala aj titul v super-G. Pred dvoma rokmi v Cortine d’Ampezzo pridala zlato v alpskej kombinácii.

Celkovo má z MS už 13 medailí, rovnako ako Švédka Anja Pärsonová. Pred týždňom získala Shiffrinová na prebiehajúcom šampionáte striebro v super-G. "Bola som trochu nervózna na štarte, ale výsledok je neuveriteľný. Nebolo to jednoduché, domáci fanúšikovia fandili Tesse Worleyovej, ale aj tak im ďakujem za podporu," uviedla šampiónka v cieľových priestoroch.

Práve domáca spolufavoritka Worleyová mala veľkú smolu. Po prvom kole bola druhá a v druhom mala si po celý udržiavala náskok, ale po chybe tesne pred cieľom preteky nedokončila.

Vlhová bola po prvom kole deviata, na jeho víťazku a svoju veľkú rivalku stratila sekundu. V druhom kole neurobila výrazné chyby, ale nemala potrebnú rýchlosť a napokon zajazdila desiaty najlepší čas. Od medaily ju delilo 71 stotín.

Obhajkyňa titulu spred dvoch rokov v obráku Lara Gutová-Behramiová skončila na 4. mieste, na bronzový stupienok jej chýbalo 9 stotín. V druhom kole sa predstavili ešte ďalšie dve Slovenky - Petra Hromcová a Rebeka Jančová.