Zmeny v španielskom futbale, na federáciu bude odteraz dohliadať vláda

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Zmeny v španielskom futbale, na federáciu bude odteraz dohliadať vláda
Rubiales spustil kolotoč škandálov.
Rubiales spustil kolotoč škandálov.Profimedia
Španielska vláda vo štvrtok oznámila, že bude dohliadať na škandálmi zasiahnutú futbalovú federáciu (RFEF). Týmto krokom chce docieliť, aby sa vyrovnala so súčasnou krízou. Informovala o tom agentúra AFP.

Obvinenia z korupčných praktík funkcionárov RFEF sa dotkli aj dočasného prezidenta federácie Pedra Rochu, ktorý čelí obvineniu z prania špinavých peňazí. V prípade korupčného správania už figuruje meno jeho predchodcu Luisa Rubialesa, ktorého polícia zatkla pred tromi týždňami po prílete do Madridu. V tejto súvislosti má na súde vypovedať 29. apríla.

"Španielska vláda prijala toto rozhodnutie, aby napravila vážnu situáciu RFEF a aby organizácia mohla vstúpiť do fázy obnovy v stabilnej klíme," oznámila Národná rada pre šport (CSD), ktorá je závislá od ministerstva športu.

Je otázne, aký postoj ku kroku španielskej vlády zaujmú FIFA a UEFA. Pravidlá FIFA totiž zasahovania štátov do riadenia futbalových zväzov zakazujú.

"FIFA a UEFA budú požadovať dodatočné informácie, aby zistili rozsah toho, ako ustanovenie komisie môže ovplyvniť schopnosť zväzu riadiť vlastné záležitosti nezávisle a bez zasahovania vlády," uviedli v spoločnom stanovisku.

Zmienky