Kauza Rubiales pokračuje. Španielska prokuratúra pre neho žiada väzenie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kauza Rubiales pokračuje. Španielska prokuratúra pre neho žiada väzenie
Rubiales opäť púta pozornosť.
Rubiales opäť púta pozornosť.Profimedia
Španielska prokuratúra žiada pre niekdajšieho prezidenta tamojšej futbalovej federácie Luisa Rubialesa (46) 2,5 - ročný trest odňatia slobody za bozk na pery útočníčky Jenifer Hermosovej (33). Rubiales odstúpil v dôsledku tejto udalosti z čela Španielskej futbalovej federácie (RFEF). Okrem trestu má zaplatiť Hermosovej aj odškodné vo výške 50 000 eur. Informácie priniesla agentúra DPA.

K incidentu prišlo po víťaznom finále Španielok, ktoré zdolali na vlaňajších MS v boji o titul Anglicko 1:0. Hermosovú pobozkal na pery počas pozápasových osláv. Jeden rok z navrhovaného trestu je za samotný bozk a zvyšok za nátlak, ktorý mal na hráčku vyvíjať po inkriminovanom stretnutí.

Rubiales je vyšetrovaný aj v inom prípade. Týka sa podozrenia z finančných podvodov v súvislosti s presunutím španielskeho Superpohára do Saudskej Arábie. Polícia prehľadala hlavné sídlo RFEF neďaleko Madridu aj Rubialesovu rezidenciu v Granade.

Bývalý funkcionár sa v súčasnosti zdržiava prevažne v Dominikánskej republike, kde pracuje pre iné športové zväzy, predovšetkým pre bejzbal. V dôsledku aféry s bozkom mu Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) udelila v októbri trojročný zákaz pôsobenia vo futbale.