Ako Totti. Kean neudržal nervy na uzde a porúčal sa z trávnika po štyridsiatich sekundách

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ako Totti. Kean neudržal nervy na uzde a porúčal sa z trávnika po štyridsiatich sekundách

Mladý Talian sa zachoval nešportovo.
Mladý Talian sa zachoval nešportovo.Profimedia
Juventus v nedeľu nezvládol večerný duel na ihrisku AS Rím (0:1) a na zápas nebude v dobrom spomínať ani Moise Kean (23). Taliansky reprezentant videl už po štyridsiatich sekundách červenú kartu a značne tak oslabil svoj tím v boji o bodový zápis.

Kean vystriedal v 89. minúte Juana Cuadrada s cieľom pomôcť ofenzíve turínskeho veľkoklubu vyrovnať. Keď sa mu v súboji s Gianlucom Mancinim nepodarilo získať loptu, reagoval veľmi podráždene a svojho súpera kopol odzadu do nohy. Okamžite nasledovala červená karta a tréner hostí Massimiliano Allegri sa po zápase vyjadril, že mladého útočníka čaká pokuta.

Incident bol podobný faulu Francesca Tottiho na Maria Balotelliho z 5. mája 2010 počas finále Coppa Italia medzi AS Rím a Interom Miláno na Stadio Olimpico. Totti taktiež naskočil do diania v druhom polčase z lavičky, ale za podobný zákrok na útočníka "nerazzurri" dostal  červenú kartu tri minúty pred koncom duelu.

Majster sveta z roku 2006 si zaspomínal na udalosť vo svojej knihe: "Claudio Ranieri ma nasadil po prestávke, prehrávali sme o jeden gól, ale Inter bol silnejší, takže frustrácia sa zväčšovala. Balotelli už v ten večer urážal fanúšikov Ríma a tri minúty pred záverečným hvizdom som stratil kontrolu. Pred vhadzovaním sa ma posmešne opýtal, kedy ho chytíme a pridal urážku. Bolo toho dosť. Naháňal som ho. Nechcel som ho len udrieť. Chcel som mu ublížiť. Bol to strašný faul. Ani som nečakal, kým mi rozhodca ukáže červenú kartu."

Juventus v tejto sezóne neprežíva dobré obdobie a po vyradení z Ligy majstrov sa musí vysporiadať aj s odpočtom pätnástich bodov, ktorý ho nasmeroval do stredu tabuľky. Nové vedenie talianskeho celku sa však proti verdiktu odvolalo a je možné, že sa do konca ročníka situácia ešte zmení.