Pre Vlhovú sa sezóna skončila. Diagnóza? Poranené väzy v kolene

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pre Vlhovú sa sezóna skončila. Diagnóza? Poranené väzy v kolene

Aktualizované
Vlhová sa túto sezónu už na trati neobjaví.
Vlhová sa túto sezónu už na trati neobjaví. Profimedia
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (28) utrpela po páde v pretekoch Svetového pohára v Jasnej poranenie väzov v pravom kolene a sezóna sa pre ňu skončila. Na brífingu o tom informoval jej tréner Mauro Pini.

Vlhová spadla na domácom svahu v Jasnej ešte v prvom úseku trate, zo zjazdovky ju zviezli na záchranných saniach a následne transportovali vrtuľníkom na vyšetrenie do nemocnice v Ružomberku.

Na ľadom pokrytej trati na výjazde z deviatej brány vyšla z ideálnej stopy, v snahe o korekciu zatlačila na vnútornú lyžu a stratila kontrolu. Výsledkom toho bol nepríjemný pád. V snahe predísť mu si navyše podvrtla koleno. 

"Správy sú, bohužiaľ, smutné. Petra utrpela poškodenie väzov v kolene, je v opatere lekárov, ktorí sa špecializujú na tento druh zranení," povedal manažér tímu Richard Galovič. Dodal tiež, že 28-ročná lyžiarka si pri páde silno udrela aj hlavu a rameno.

Vlhová sa vo vojenskej nemocnici v Ružomberku podrobila viacerým testom: "Ďakujem všetkým za obrovskú podporu. Verím, že všetko zvládnem. Budem bojovať o čo najskorší možný návrat na lyže," odkázala Slovenka fanúšikom.