Vlhová obrák v Jasnej nedokončila, bola prevezená do nemocnice. Prvé kolo pre Hectorovú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vlhová obrák v Jasnej nedokončila, bola prevezená do nemocnice. Prvé kolo pre Hectorovú

Aktualizované
Rýchly koniec na domácej pôde, Vlhová prvé kolo nedokončila
Rýchly koniec na domácej pôde, Vlhová prvé kolo nedokončilaProfimedia
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (28) nedokončila prvé kolo obrovského slalomu na domácej zjazdovke v Jasnej. Po páde v prvej polovici trate skončila v ochrannej sieti, pričom k nej prišli lekári, čo signalizovalo zranenie.

Po krátkom ošetrení Vlhovú preniesli na záchranárske sane a zviezli dole svahom, odkiaľ mala byť podľa informácií JOJ Šport transportovaná helikoptérou do nemocnice. Preteky boli po jej jazde približne na 15 minút pozastavené.

Spomedzi elitných pretekárok nedokončila úvodné kolo ani líderka celkového poradia v "obráku" Federica Brignoneová z Talianska, ktorá vypadla už na štvrtej bránke. Nedarilo sa ani jej krajanke so štartovým číslom šesť Marte Bassinovej, ktorá nabrala odstup 8,21 sekundy a jej postup do druhého kola bol prakticky pasé. 

Do čela sa dostala s číslom tri Švédka Sara Hectorová, ktorá zajazdila čas 1:10,18 minúty, čím predbehla Laru Gutovú-Behramiovú o takmer tri sekundy.

Severanke sa priblížila najbližšie z úvodnej sedmičky Mikaela Shiffrinová z USA, topfavoritka napriek tomu stratila rovnú sekundu. Tretie miesto si vzala Novozélanďanka Alice Robinsonová (+1,05 s). Štvrtá Zrinka Ljutičová z Chorvátska zaostala už o 2,61 sekundy. Pod manko tri sekundy sa vtesnili už len ďalšie tri aktérky.

Petra Vlhová počas prevozu na záchranných saniach.
Petra Vlhová počas prevozu na záchranných saniach.TASR

Do druhého kola, ktoré má plánovaný štart o 13:00, sa vzhľadom na netradičné podmienky a celkovo trinásť vypadnutí zo 69 pretekárok dostali aj s vyššími štartovými číslami - 23. miesto obsadila Lisa Nybergová (65) zo Švédska, 24. priečka patrí Caitlin McFarlaneovej (68) z Francúzska. 

V samom závere vyšli na trať ďalšie Slovenky. Rebeka Jančová obsadila 46. pozíciu (+6,12 sekundy na víťazku), pričom na postup stratila iba sekundu a jednu stotinu. Sophia Polák si odbila debut vo Svetovom pohári, umiestnila sa na poslednom 56. mieste (+11,53 s).