Shiffrinová je čoraz bližšie k stovke. V Jasnej triumfovala pred Ljutičovou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Shiffrinová je čoraz bližšie k stovke. V Jasnej triumfovala pred Ljutičovou
Shiffrinová dosiahla 95. triumf v prestížnom seriáli.
Shiffrinová dosiahla 95. triumf v prestížnom seriáli. TASR
Mikaela Shiffrinová (28) triumfovala v nedeľnom slalome v pretekoch Svetového pohára v Jasnej a na konte má už 95. triumfov v prestížnom seriáli. Americká lyžiarka triumfovala pred Chorvátkou Zrinkou Ljutičovou (19) (+0,14 s) a Švédkou Annou Swenovou Larssonovou (32) (+0,81).

Shiffrinová svojím 58. triumfom v slalome potvrdila pozíciu líderky celkového poradia SP i priebežnej klasifikácie disciplíny. V stredisku v Nízkych Tatrách dosiahla svoj tretí slalomový triumf za sebou, premožiteľku nenašla ani v rokoch 2016 a 2021. "Ďakujem divákom, že tu zostali aj keď Petra nemohla ísť na trať, dodávali mi energiu. Gratulujem Zrinke, išla skvele a musela som ísť na maximum," uviedla 28-ročná Američanka v cieli.

V hodnotení slalomu má 630 bodov a 125-bodový náskok pred druhou Petrou Vlhovou, ktorá však pre zranenie predčasne ukončila sezónu. V celkovom poradí má na konte 1 209 bodov, druhá Vlhová má 802 bodov.

Pri jej neúčasti malo Slovensko dvojnásobné zastúpenie. Ella Hrbáňová a Sophia Poláková však vypadli po chybe v 1. kole. O ich jazde si môžete prečítať v samostatnom článku.