Rozohrávač Wilson zamieril do Pittsburghu, Jacksonville získal Jonesa z New Englandu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Rozohrávač Wilson zamieril do Pittsburghu, Jacksonville získal Jonesa z New Englandu
Wilson v Denveri nenaplnil očakávania, znova sa sťahuje.
Wilson v Denveri nenaplnil očakávania, znova sa sťahuje.Profimedia
Rozohrávač Russell Wilson (35) opúšťa po dvoch rokoch Denver Broncos a jeho novým pôsobiskom bude Pittsburgh Steelers.

Bývalá hviezda NFL, osemnásobný člen Pro Bowlu a víťaz Super Bowlu XLVIII prišiel do Denveru v rámci veľkého trejdu pred sezónou 2022, ale nenaplnil očakávania. Podpísal pritom päťročný kontrakt v celkovej hodnote 242,6 milióna dolárov. Broncos mu naďalej budú platiť drvivú väčšinu ročnej mzdy.

Ponechali si až 38 miliónov a konto Steelers tak bude Wilson zaťažovať iba sumou 1,2 milióna dolárov. Pittsburgh má v tíme aj mladého rozohrávača Kennyho Picketta, ktorý však postupne stratil miesto v zostave a stal sa až treťou voľbou za Trubiskym a Rudolphom.

Zaujímavú výmenu predviedol aj Jacksonville, ktorý trejdom za voľbu v šiestom kole tohtoročného draftu získal rozohrávača Maca Jonesa z New Englandu. Ten takisto nezažil ideálne roky, pretože po dobrej premiérovej sezóne výkonnostne klesol a nenaplnil očakávania. Patriots si ho pritom vybrali v prvom kole draftu 2021.

Už bývalý tréner organizácie Bill Belichick ho draftoval ako prvého quarterbacka od roku 1999, keď siahol po Tomovi Bradym. Jaguars majú na súpiske dvoch mladých rozohrávačov, jasnou voľbou je Trevor Lawrence - inak jednotka draftu 2021.