Anglicko prišlo o ďalšieho obrancu, na MS sa nepredstaví ani Ben Chilwell

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Anglicko prišlo o ďalšieho obrancu, na MS sa nepredstaví ani Ben Chilwell

Obrancovi sa stal osudným záver duelu.
Obrancovi sa stal osudným záver duelu.Profimedia
Anglický futbalista Ben Chilwell (25) nútene vynechá majstrovstvá sveta v Katare pre zranenie. V sobotu to uviedol samotný hráč Chelsea po tom, čo vyšetrenia ukázali, že má výrazne poškodený stehenný sval.

Chilwell sa zranil počas nadstaveného času stredajšieho zápasu Ligy majstrov, v ktorom Chelsea vyhrala nad Dinamom Záhreb. Dvadsaťpäťročný hráč sa po šprinte chytil za zadnú časť ľavého stehna a spadol na zem.

Z ihriska mu pomáhal zísť lekársky personál klubu, futbalista následne opúšťal štadión Stamford Bridge za pomoci bariel. Klub z Premier League v sobotu takisto potvrdil, že Angličan utrpel vážne zranenie.

Časť minulej sezóny musel vynechať pre pretrhnutý krížny väz, v tomto ročníku sa vrátil do prvého tímu Chelsea a naskočil do 13 vystúpení.

"Po zranení krížneho väzu som tvrdo pracoval, aby som bol pripravený na majstrovstvá sveta. Vždy to bol môj sen. Bohužiaľ, po výsledkoch môjho vyšetrenia to nebude možné. Urobím všetko pre to, aby som sa čo najskôr vrátil do hry za Chelsea," napísal na svojom twitterovom účte.

The Blues uviedli, že Chilwell začne rehabilitačný program s lekárskym oddelením klubu. Zranenie obrancu je pre Anglicko a Chelsea ďalšou ranou, keďže obom budú chýbať aj služby Reecea Jamesa, ktorý je mimo hry na osem týždňov pre zranenie kolena zo zápasu proti AC Miláno.

Tamojší reprezentačný tréner sa tiež musí obávať, či bude fit duo z Manchestru City Kyle Walker a Kalvin Phillips. Anglicko odštartuje svoje ťaženie na majstrovstvách sveta 21. novembra proti Iránu.