Argentína oslavuje postup do finále MS, Álvarez ocenil výborný výkon tímu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Argentína oslavuje postup do finále MS, Álvarez ocenil výborný výkon tímu
Argentínska radosť po jednom z presných zásahov.
Argentínska radosť po jednom z presných zásahov.Profimedia
Futbalisti Argentíny sa stali prvými finalistami MS v Katare. V utorňajšom semifinálovom zápase zvíťazili nad Chorvátskom 3:0 po góle Lionela Messiho (35) a dvoch zásahoch Juliána Álvareza (22). Ich finálový súper vzíde z druhej semifinálovej dvojice Francúzsko - Maroko, ktorú čaká vzájomný zápas v stredu od 20:00.

Argentína - Chorvátsko 3:0 (2:0)

Góly: 34. Messi (11 m), 39. a 69. Álvarez. Rozhodovali: Orsato - Carbone, Giallatini (všetci Tal.), ŽK: Romero, Otamendi - Livakovič, Kovačič, 88 966 divákov.

Pre Argentínu je to šiesty postup do finále, z doterajších piatich vyťažila dva majstrovské tituly. Jej kapitán Messi nastúpil na svoj 25. zápas na MS, čím vyrovnal 24-ročný rekord Nemca Lothara Matthäusa. Štartom vo finále vytvorí nové maximum. Proti Chorvátsku strelil svoj 11. gól na svetovom šampionáte, čím sa osamostatnil na čele najlepších argentínskych strelcov na MS. Šampionát v Katare je jeho piaty v kariére, strelil na ňom už päť gólov.

Juhoameričania vykročili za postupom vydarenou druhou polovicou úvodného polčasu. V 34. minúte Messi gólom z penalty otvoril skóre a o päť minút Julián Álvarez zakončil efektnú individuálnu akciu. Táto dvojica sa v 69. minúte postarala aj o tretí gól svojho tímu, keď Messi po prieniku vytvoril pozíciu pre Álvareza.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Statsperform

"Prežívam veľa emócií. Je nádherné vidieť našich fanúšikov, našu argentínsku futbalovú rodinu, ktorá je tu s nami počas celého turnaja. Ideme do finále a to je to, čo sme chceli. Po prehre v prvom zápase na turnaji sme si boli istí, že tento tím sa posunie vpred," vyjadril sa po zápase šťastný Messi.

"Som veľmi šťastný. Zaslúžili sme si to, hrali sme výborne. Veľmi sa tešíme na finále," doplnil ho hrdina duelu Álvarez.

Tréner Chorvátska Zlatko Dalič zhodnotil výkon svojho tímu nasledovne: "Vytvorili sme si šance, ale dnes nám chýbal skutočný útočník. Gratulujem Argentíne k víťazstvu. Chlapcom nemôžem nič vyčítať. Musíme dvihnúť hlavy, ideme do boja o tretie miesto. Počas turnaja sme do toho dali vždy všetko. Dnes je to zaslúžená prehra."