Osobná obrana Messiho v semifinále? Chorváti chcú zastaviť celú Argentínu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Osobná obrana Messiho v semifinále? Chorváti chcú zastaviť celú Argentínu

Modričov tím čaká v semifinále ďalšia skúška ohňom.
Modričov tím čaká v semifinále ďalšia skúška ohňom.Profimedia
Chorvátsko sa nebude snažiť zastaviť argentínsku superhviezdu Lionela Messiho (35) osobným bránením, ale namiesto toho sa v utorkovom semifinále majstrovstiev sveta sústredí na elimináciu celého tímu.

Chorvátsko sa snaží dostať do finále na druhom svetovom šampionáte v rade po tom, ako v roku 2018 prehralo v titulovom zápase s Francúzskom. Vo štvrťfinále ohromilo favorita turnaja Brazíliu, keď v predĺžení prehrávalo o gól, ale zomklo sa a neskorým vyrovnávajúcim gólom si vynútilo penaltový rozstrel, ktorý napokon vyhralo.

"Zatiaľ nemáme konkrétny plán, ako Messiho zastaviť. Zvyčajne sa nesústredíme na zastavenie jedného hráča, ale celého tímu," povedal na nedeľňajšej tlačovej konferencii útočník Bruno Petkovič.

"Budeme sa snažiť zastaviť ich ako tím, nie pomocou osobného bránenia. Argentína nie je len Messi, má množstvo skvelých hráčov. Musíme zastaviť celý argentínsky tím," dodal.

Sedemnásobný držiteľ Zlatej lopty Messi bol doteraz hnacou silou Argentínčanov, ktorí proti Holanďanom potrebovali aj penalty po tom, čo premrhali dvojgólový náskok.