Argentína podľa Mac Allistera hodila za hlavu saudskoarabskú traumu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Argentína podľa Mac Allistera hodila za hlavu saudskoarabskú traumu
Argentína podľa Mac Allistera hodila za hlavu saudskoarabskú traumu
Argentína podľa Mac Allistera hodila za hlavu saudskoarabskú traumuProfimedia
Albiceleste zvládli rozhodujúci súboj skupiny C a tromi bodmi s Poľskom ju nielen ovládli, no najmä dali zabudnúť na nevydarený vstup a prehru so Saudskou Arábiou. V osemfinále vyzvú Austráliu. Napriek prehre sa radovali aj Poliaci, ktorí vďaka lepšiemu skóre taktiež postúpili a zahrajú si proti Francúzsku.

Argentína po úvodnom trápení ovládla skupinu

Zverencom Lionela Scaloniho chvíľu trvalo, kým sa v Katare adaptovali a rozbehli podľa predstáv. Po prehre pri vstupe do turnaja nepodali v prvom polčase s Mexikom taktiež oslnivý výkon, ale od druhého naštartovali motory. Tie sa točili na plné obrátky aj proti Poľsku, ktorému nedali prakticky žiadnu šancu. 

"Vedeli sme, že pre zabezpečenie postupu musíme vyhrať. Podali sme výborný kolektívny výkon a zaslúžene sme vyhrali. Súpera sme do ničoho nepustili," uviedol po stretnutí kapitán Lionel Messi.

Bol to práve on, kto mohol otvoriť skóre duelu, keď ho rukou pri snahe odvrátiť loptu trafil do hlavy brankár Szczesny, no argentínske číslo 10 pokutový kop nepremenilo. 

"Nepremenená penalta ma mrzí. Som rád, že nás nespomalila a pokračovali sme v aktívnej hre, ktorú sme podčiarkli dvoma gólmi," doplnil svoje hodnotenie. 

Duel otvoril po zmene strán Alexis Mac Allister, ktorý zdôraznil, že vďaka postupu hodili za hlavu saudskoarabskú traumu. "Chceli sme tú prehru odčiniť. Potrebný pokoj sme našli v druhom dueli. Dnes sme predviedli skvelý, tímový výkon. Najlepší v skupine. Dodali sme si sebavedomie," nadviazal 23-ročný stredopoliar, ktorý sa radoval z premiérového reprezentačného zásahu v desiatom vystúpení. 

"Prežívam to veľmi emotívne. Už len predstava byť s týmto mužstvom ma napĺňala hrdosťou. Radšej som si ani nepredstavoval, čo môže prísť po prvom góle. Som šťastný. Je dôležité, aby sme si teraz oddýchli a pripravili sa na osemfinále," dodal Mac Allister.

O postup medzi osem najlepších sa pobijú s Austráliou, ktorá si miestenku v osemfinále zabezpečila víťazstvom proti Dánsku"Bude to ťažký zápas. Na šampionáte niet slabého súpera. Každý má šancu vyhrať. Keď chceme uspieť, musíme opäť predviesť náš najlepší výkon," zdôraznil Lionel Messi.

Poľsko si po prehre vydýchlo, ale čaká ho Francúzsko

Bol to ostrosledovaný súboj aj pre prítomnosť dvoch svetových hviezd. Na jednej strane Lionel Messi. Na druhej Robert Lewandowski. Úspešnejší bol prvý menovaný. Aktuálny útočník Barcelony sa k lopte dostával sporadicky. 

"Myslel som si, že to pre mňa ako útočníka nebude ľahký zápas. Je pravda, že som sa k lopte som dostal iba minimálne. Nepodali sme optimálny výkon, súper nás zvieral. No vzhľadom na predošlé dve zápolenia sme si postup zaslúžili. Pripravíme sa na Francúzov a pokúsime sa im sťažiť cestu za postupom," hovoril odhodlane po zápase. 

Od roku 1986 si Poliaci vybojovali miestenku v osemfinále vôbec prvýkrát. Prehra s Argentínou mala nakoniec pre nich radostnú príchuť. Pomohli im hráči Saudskej Arábie, ktorí v nadstavenom čase strelili gól Mexiku. Pri rovnakom počte bodov totiž rozhodovalo skóre a to malo lepšie Poľsko. 

"Na tento postup sme čakali veľmi dlho. Hráčom som povedal, aby si to užili. Dúfali sme, že zostaneme v turnaji aj v ďalšej fáze a nebudeme si musieť baliť kufre tak skoro. V nedeľu hráme opäť. Francúzsko je skvelé," vyjadril sa tréner Czeslaw Michniewicz.