Arménsky tvorca hry má nápadníkov. Spertsyan zaujal predstaviteľov Juventusu a Newcastlu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Arménsky tvorca hry má nápadníkov. Spertsyan zaujal predstaviteľov Juventusu a Newcastlu

Eduard Spertsyan v drese arménskej reprezentácie.
Eduard Spertsyan v drese arménskej reprezentácie.AFP
Taliansky gigant Juventus a Newcastle United sa podľa informácií zo zahraničia zaujímajú o arménskeho internacionála Eduarda Spertsyana. Dvadsaťtriročný stredopoliar pravidelne púta pozornosť skvelými výkonmi v ruskom prvoligovom klube FK Krasnodar.

Dvadsať medzinárodných štartov, osem "kanadských" bodov v aktuálnej sezóne, trhová hodnota 15 miliónov eur podľa portálu Transfermarkt a Eduarda Spertsyana predsa poznajú len zasvätení odborníci v strednej Európe. To sa však pravdepodobne čoskoro zmení. Podľa "šumov" zo zahraničia sa o šikovného hráča údajne zaujímajú Juventus aj Newcastle United.

Podpis Arména vraj už v lete chceli získať Borussia Mönchengladbach a Ajax Amsterdam. Spertsyan pôsobí v FK Krasnodar a v tomto ročníku má na konte päť gólov a tri asistencie v 11 ligových vystúpeniach.

Krasnodar vlastní oligarcha Sergej Galickij, ktorý je považovaný za blízkeho človeka prezidenta Putina."Ajax musí byť pre spoločnosť vzorom," zdôvodnil preto rozhodnutie o odmietnutí prestupu predseda dozornej rady tradičného holandského klubu Pier Eringa.

Vzhľadom na jeho športové schopnosti však na seba posun nenechá dlho čakať. Držanie lopty, silná strela z diaľky a výrazná herná inteligencia robia z Arména s nemeckými a ruskými koreňmi zaujímavý prestupový cieľ.