Arsenal navýšil svoje vedenie v lige, Crystal Palace v londýnskom derby bez šance

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Arsenal navýšil svoje vedenie v lige, Crystal Palace v londýnskom derby bez šance
Saka oslavuje jeden z gólov Arsenalu.
Saka oslavuje jeden z gólov Arsenalu.Profimedia
Po vypadnutí z Európskej ligy nazval tréner Arsenalu Mikel Arteta (40) všetky zostávajúce zápasy Premier League finálovými. Jeho zverenci v prvom z nich bez problémov dominovali, keď v 28. kole zdolali Crystal Palace 4:1. O výsledku rozhodol úvodný polčas, ktorý domáci vyhrali 2:0.

Arsenal - Crystal Palace 4:1

Hráči Arsenalu prevzali úvodnú iniciatívu, keď držali loptu a kombinovali v okolí súperovho veľkého vápna. Ako prvé ale pohrozilo Crystal Palace. Konkrétne to bol Wilfried Zaha, ktorému sa podarilo obísť obrancov a tvrdo vypáliť. Brankár Aaron Ramsdale si s veľkou pomocou a šťastím svojej žrde poradil. V 28. minúte sa domáci už dočkali gólu.

Loptu si na hranici šestnástky šikovne spracoval Martinelli a ľavou nohou prekonal brankára. Po góle začali Artetovi zverenci dominovať. Do konca polčasu nedovolili súperovi pozrieť sa na ich polovicu a udreli ešte raz. Saka bol na konci rýchlej akcie, pričom nemal problém zakončiť z uhla k vzdialenejšej žrdi.

Aktívny Zaha sa snažil zvrátiť výsledok na začiatku druhého polčasu, keď sa opäť šikovne uvoľnil. S jeho tvrdou strelou z uhla Ramsdale nemal problémy. Boli to Gunners, ktorí opäť udreli. Leandro Trossard poslal krížnu prihrávku do šestnástky, kde si loptu prebral Granit Xhaka.

Švajčiarsky záložník nadviazal na svoj gól proti Sportingu a z bezprostrednej blízkosti prekonal brankára. Napokon sa presadili aj Eagles, keď po rohovom kope poslal loptu do siete Jeffrey Schlupp. Domáci reagovali v 74. minúte, keď nestrážený Saka z hranice šestnástky namieril do dolného rohu, na ktorý brankár nedosiahol.

Tabuľka Premier League po 28. kole.
Tabuľka Premier League po 28. kole.Flashscore