Atlético prehralo v Belgicku, Tottenham zradila koncovka, Porto porazilo Leverkusen

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Atlético prehralo v Belgicku, Tottenham zradila koncovka, Porto porazilo Leverkusen

Aktualizované
Tottenham sa trápil v koncovke a gól nedal, Atlético prehralo na pôde belgického tímu Club Brugge.
Tottenham sa trápil v koncovke a gól nedal, Atlético prehralo na pôde belgického tímu Club Brugge.TASR
Futbalisti belgického Club Brugge vyhrali aj tretí zápas skupinovej fázy Ligy majstrov, proti Atléticu Madrid doma triumfovali 2:0 a na čele skupiny B majú plný počet deviatich bodov.

Porto, Leverkusen a aj "Atleti" majú na ďalších priečkach po tri body. Marseille vyhralo proti Sportingu a získalo prvé body do tabuľky skupiny D. Lisabonský klub ostal na prvom mieste, kde má 6 bodov. Tottenham a Frankfurt ich majú po vzájomnej remíze zhodne štyri.

Skupina B

FC Porto - Bayer Leverkusen 2:0 (0:0)

Góly: 69. Sanusi, 87. Galeno

Hosťujúci Hudson-Odoi v 16. minúte po peknej strele pod brvno dostal loptu do siete, ale hlavný arbiter po konzultácii cez VAR gól nakoniec kvôli faulu, ktorý situácii predchádzal, neuznal. Zaujímavé momenty sa diali tesne pred prestávkou. Najskôr brankár Hradecký skvelým zákrokom zastavil nebezpečnú strelu Uribeho a následne sa blysol aj gólman Diogo Costa na opačnej strane, ktorému sa podarilo chytiť penaltu Patrika Schicka.

Tejto situácii predchádzal gól Taremiho, lenže ani ten VAR neuznal, keďže si všimol ruku v pokutovom území od jedného z obrancov Porta, a tak nasledoval pokutový kop, pri ktorom český útočník zlyhal.

Gólu sme sa dočkali až po takmer sedemdesiatich minútach. Center Taremiho si na zadnej žrdi našiel Zaidu Sanusi a presnou hlavičkou nedal šancu bezmocnému Hradeckému, čím dostal Porto do vedenia. Portugalský tím si tri body postrážil, v závere ich poistil striedajúci Galeno, tomu znova asistoval Taremi. Červenú kartu ešte videl hosťujúci Jeremie Frimpong.

Club Brugge - Atlético Madrid 2:0 (1:0)

Góly: 36. Sowah, 62. Jutgla

Atlético sa v Belgicku trápilo. Cez pozornú defenzívu protivníka sa nedostávalo do šancí. Ojedinelú mal Morata v 26. minúte, po prihrávke za obranu strieľal k vzdialenejšej žrdi, dôležitý zákrok vytiahol Simon Mignolet. Aj vďaka nemu domáci po prvom dejstve viedli.

Desať minút pred prestávkou totiž Jutgla vysunul zabudnutého Kamala Sowaha a ten obstrelil Oblaka, čím otvoril skóre. Španielsky ofenzívny hráč po zmene strán sám skóroval, do šance ho poslal Buchanan a odchovanec Barcelony sa nepomýlil. Jutgla si preto k asistencii pripísal gól. Madridský veľkoklub prehral na pôde dravých mladíkov z Belgicka aj preto, že Antoine Griezmann zahodil penaltu.

tabuľka skupiny B

Skupina D

Eintracht Frankfurt – Tottenham Hotspur 0:0

Vo Frankfurte sme videli šance, napriek tomu gól nepadol. Svoje možnosti zahodili KaneSon. Obaja strieľali z dobrých pozícií, ale zhodne tesne minuli svätyňu Trappa. Ten držal čisté konto aj so šťastím či výpomocou obrancov. Ako napríklad v 43. minúte, kedy defenzíva nepustila projektil Perišiča a zrazila ho na rohový kop.

Chorvát krátko po prestávke vymyslel prihrávku pred prázdnu bránku, no Harry Kane trestuhodne zlyhal a napálil iba súpera pred ním. Nemohúcnosť Tottenhamu pokračovala aj naďalej, v závere našiel Sessegnon centrom v dobrej pozícii Sona. Obstrelil Trappa aj bránku.

Olympique Lyon - Sporting Lisabon 4:1 (3:1)

Góly: 13. A. Sánchez, 17. Harit, 28. Balerdi, 84. Mbemba - 1. Trincao

Zápas medzi Olympique Marseille a Sportingom Lisabon odložili o pätnásť minút. Dôvodom bol neskorý príchod hráčov hostí, ktorí uviazli v zápche. Tých to najskôr vôbec nepoznačilo a do vedenia sa zásluhou Trincaa dostali už v prvej minúte, z hranice šestnástky trafil krásne k žrdi.

Domáci sa rýchlo oklepali, no v prvej šanci zoči-voči Adánovi ešte nepochodil Harit. V 13. minúte vyrovnal Alexis Sánchez. Vyplatilo sa mu napádanie rozohrávky španielskeho brankára, ten ho odkopom trafil a lopta sa odrazila do siete. Tento moment úplne zmenil chod stretnutia, keďže zakrátko v šestnástke osamotený Harit dostal presný center od Claussa a zblízka hlavičkoval do bránky.

Pre lisabonský celok sa veci skomplikovali ešte viac po červenej karte Adána. Skúsený gólman zle čítal hru a vybehol pred šestnástku, kde zakončenie Nuna Mendesa zastavil pravou rukou, arbiter Davide Massa neváhal. V 28. minúte po centri z rohového kopu v podaní Harita zvýšil skóre už na 3:1 obranca Balerdi.

Cez prestávku spravil Sporting štyri striedania. Sotiris Alexandropoulos už zakrátko strieľal tesne vedľa bránky. Marseille si druhý polčas postrážil a pred prázdnymi tribúnami sa mohol tešiť z víťazstva, ktoré podčiarkol tesne pred koncom Chancel Mbemba. Africký obranca dorazil prvotné zakončenie Sáncheza.

V dôsledku výtržností počas predchádzajúceho domáceho duelu Marseille proti Frankfurtu (0:1) nemohli byť na utorkovom stretnutí prítomní diváci.

Pred zápasmi LM držali prítomní minútu ticha za obete nešťastia na futbalovom štadióne v Indonézii. K rovnakému aktu pristúpia aj v stretnutiach Európskej ligy a Európskej konferenčnej ligy.

tabuľka skupiny D