Auger-Aliassime s veľkým triumfom, Nadal si semifinále Turnaja majstrov nezahrá

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Auger-Aliassime s veľkým triumfom, Nadal si semifinále Turnaja majstrov nezahrá
Mladík si udržal nádej na postup.
Mladík si udržal nádej na postup. Profimedia
Španielsky tenista Rafael Nadal (36) stratil reálnu šancu na postup do semifinále turnaja majstrov v Turíne. V druhom vystúpení v zelenej skupine totiž v pozícii najvyššie nasadeného hráča prehral s päťkou "pavúka" Kanaďanom Félixom Auger-Aliassimeom (22).

Nadal zároveň prišiel o možnosť zabojovať o post koncoročnej svetovej jednotky. Španiel musel po dvojsetovej prehre s Američanom Taylorom Fritzom v utorok bezpodmienečne zvíťaziť, ak chcel pomýšľať na semifinále.

V úvode duelu s Auger-Aliassimeom mal k dispozícii štyri brejkbaly, no nevyužil ich a za stavu 3:4 si neudržal servis, hoci viedol 40:0. Kanaďan následne potvrdil brejk a úvodné dejstvo získal vo svoj prospech.

V druhom sete odskočil Nadalovi na 3:1 a štvrtý vzájomný duel dotiahol do úspešného konca. Debutant na turnaji majstrov premenil v desiatom geme hneď úvodný mečbal a druhý raz v kariére získal skalp 22-násobného grandslamového šampióna. Prvýkrát sa mu to podarilo v júni na exhibícii vo Veľkej Británii.

"Triumf nad Rafom je pre mňa špeciálny. V prvom sete mal veľa brejkbalov a ak by niektorý z nich premenil, mohlo to vyzerať úplne ináč. Ak sa Rafa dostane na koňa, je veľmi ťažké ho z neho zosadiť."

"Teší ma, že som tento náročný duel zvládol, v dôležitých momentoch ma podržalo podanie. Je skvelé, že moja šanca na postup do semifinále stále žije. Tento formát turnaja je dobrý v tom, že aj keď prehráte úvodný zápas, stále ešte môžete zabojovať o postup," uviedol Kanaďan v pozápasovom interview.

Turnaj majstrov v Turíne

zelená skupina:

 Rafael Nadal (Šp.-1) - Félix Auger-Aliassime (Kan.-5) 3:6, 4:6