Banská Bystrica sa dotiahla k prvej šestke, Žilina tri zápasy bez výhry

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Banská Bystrica sa dotiahla k prvej šestke, Žilina tri zápasy bez výhry

Róbert Polievka ako správny kapitán ťahá so spoluhráčmi Bystricu do majstrovskej skupiny.
Róbert Polievka ako správny kapitán ťahá so spoluhráčmi Bystricu do majstrovskej skupiny.Profimedia
Futbalisti Banskej Bystrice si po sobotňajšej domácej výhre nad Žilinou (2:1) poistili siedme miesto v tabuľke Fortuna ligy a dotiahli sa bodovo práve na svojho súpera, ktorý okupuje šiestu pozíciu.

Na Štiavničkách videlo duel viac než tritisíc priaznivcov, ktorí vytvorili skvelú atmosféru a sledovali obrat Dukly z 0:1 na 2:1.

"Zápas sme vyhrali aj emočne. Bolo vidno, že si ideme za svojím a bolo jedno, kto proti nám stojí. Boli sme dobre nastavení v hlavách. Aj keď sme v úvode inkasovali gól, myslím si, že nás to ešte viac nakoplo. Som šťastný za toto mužstvo a kabínu. Ukázali sme tímovosť. Diváci boli skvelí. Tak som si to predstavoval už v druhej lige, že pre takúto atmosféru a kvalitné stretnutia chceme postúpiť do prvej ligy. Hráme pre ľudí a som hrdý na to, že môžem byť v takomto skvelom tíme,“ uviedol po stretnutí kapitán Banskej Bystrice Róbert Polievka.

Dvadsaťšesťročný ofenzívny futbalista strelil víťazný gól svojho mužstva. Na konte má sedem presných zásahov v aktuálnom ročníku. Tabuľku kanonierov vedie s gólom naviac dunajskostredský Krstovič. 

Duel Bystrice so Žilinou pohľadom štatistík.
Duel Bystrice so Žilinou pohľadom štatistík.Flashscore

Bystričania predviedli v zápase festival šancí. Najviac ich mal mladý útočník Matej Franko a ofenzívny stredopoliar Michal Faško, ktorý napokon vsietil vyrovnávajúci gól na 1:1 z priameho kopu spoza kraja šestnástky.

"Mali sme Žiline čo vracať. Schytali sme u nich štvorku, takže o to viac chutí toto víťazstvo. Myslím si, že sme mali dobrý úvod, ale Galčík to krásne trafil na 0:1. Potom sme sa trošku hľadali, no mali sme náznaky, získavali lopty. Ja som mal obrovskú šancu, ktorú som neriešil dobre. Mohol som vyrovnať skôr. Pomohol nám gól do šatne. Druhý polčas sme mali lepší, viac aktivity, ale paradoxne sme mohli prehrávať. Bolo by to možno nespravodlivé. Išli sme naďalej šťastiu naproti, dali ten víťazný gól a podľa mňa zaslúžene vyhrali.“

Žilinčania mohli zlomiť duel na svoju stranu, ak by využili v prvom polčase jednu zo svojich šancí za stavu 0:1 a v druhom ´tutovku´ za stavu 1:1. O úvodný zásah sa postaral Roland Galčík nádhernou strelou z vyše dvadsiatich metrov do hornej ´šibenice´ bránky Hrušku.

"Radšej by som bral tri body, než ten môj gól. Bol som tam pred šestnástkou jeden na jeden, na chvíľu sa mi podarilo uvoľniť a strela mi skutočne sadla. Gól je pre mňa motiváciou do ďalšej práce. Verím, že mi to bude takto i naďalej strieľať,“ vyjadril sa k svojmu presnému zásahu žilinský strelec.

Boj o prvú šestku vo Fortuna lige je vyrovnaný.
Boj o prvú šestku vo Fortuna lige je vyrovnaný.Flashscore

Smutný bol po zápase aj brankár Žiliny Marek Teplan. Na nedostatok práce sa nemohol sťažovať. Inkasoval dva góly, ktoré znamenali prehru.

"Znovu som si celkom slušne zachytal. Mal som veľa situácií, snažil som sa ich nejako vyriešiť. Bohužiaľ, dvakrát mi to tam padlo, čo ma mrzí. Banská Bystrica hrala dobre, vyhrávala osobné súboje. Tento fakt jej vyhral zápas," doplnil na záver gólman tímu, ktorý čaká na víťazstvo už tri kolá. Žlto-zelení zaknihovali druhú prehru po sebe.