Ružomberok naháňal bod, Bystrica s obratom a skalická kríza pokračuje

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ružomberok naháňal bod, Bystrica s obratom a skalická kríza pokračuje
Na snímke autor ružomberského vyrovnávajúceho gólu Martin Regáli.
Na snímke autor ružomberského vyrovnávajúceho gólu Martin Regáli.TASR
Najvyššia slovenská futbalová súťaž pokračovala v sobotu tromi zápasmi 14. kola. Žilina napriek vedeniu zaváhala na Štiavničkách. Skalica nezvládla duel v Trenčíne. Ružomberok doma remizoval s Liptovským Mikulášom.

MFK Ružomberok - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 1:1 (0:1)

Góly: 48. Regáli - 29. Václavík

Ružomberčania privítali pod Čebraťom futbalistov Liptovského Mikuláša, ktorí pricestovali posilnení prvým víťazstvom v sezóne z predchádzajúceho kola. Do vedenia išli hostia v 29. minúte, keď sa presadil Rastislav Václavík.

Domáci vyrovnali tri minúty po zmene strán zásluhou Martina Regáliho. Pre 29-ročného ofenzívneho hráča to bol siedmy presný zásah v ročníku. Ružomberok je po šiestej remíze na priebežnom 4. mieste tabuľky so ziskom 21 bodov. Liptovský Mikuláš je naďalej posledný s 8 bodmi.

Štatistiky remízy v Ružomberku.
Štatistiky remízy v Ružomberku.Flashscore

MFK Dukla Banská Bystrica – MŠK Žilina 2:1 (1:1)

Góly: 45. Faško, 82. Polievka – 7. Galčík

Siedmym gólom v sezóne sa blysol tiež banskobystrický Róbert Polievka. Futbalisti sa bodovo dotiahli v tabuľke na svojho rivala zo Žiliny.

Skóre duelu otvoril v siedmej minúte exportnou strelou z vyše dvadsiatich metrov hosťujúci Galčík. Dukla mohla kontrovať hlavičkou Franka. Brankár Teplan zasahoval na čiare.

Galčík to skúšal z 20 m aj druhýkrát, tentoraz pálil do brvna. Domáca aktivita slávila úspech v poslednej minúte prvého polčasu. Ujal sa Faškov priamy kop z pravej strany spoza šestnástky, keď loptu nik pred bránkou nezasiahol a tá pekne zapadla k zadnej žrdi.

Po zmene strán mali viac šancí Bystričania, ale zachránila ich aj žrď po strele Ďuriša. Duel napokon rozhodol Polievka, ktorému nevyšla strela z prvej, ale lopta zostala pri ňom a z vnútra pokutového územia ju napokon poslal medzi žrde.

Duel Bystrice so Žilinou pohľadom štatistík.
Duel Bystrice so Žilinou pohľadom štatistík.Flashscore

AS Trenčín - MFK Skalica 3:1 (0:0)

Góly: 66. Bainovič, 69. a 87. Kmeť - 90. Fábry

Na umelej tráve v Trenčíne videli fanúšikovia góly až po zmene strán. Domácich poslal do vedenia v 66. minúte Filip Bainovič, na ktorého dvomi gólmi nadviazal Matúš Kmeť. Hostia znížili až v 90. minúte, keď sa presadil Andrej Fábry.

Trenčania sa víťazstvom bodovo vzdialili svojmu súperovi v dolnej polovici tabuľky. Po 14 odohraných zápasoch sú s 18 bodmi na priebežnom 8. mieste.

Skaličania prehrali tri zápasy po sebe a na 10. mieste majú 12. bodov. Tri body si naposledy pripísali na konci augusta v ôsmom kole proti Žiline. Na ihrisku súpera v tomto ročníku ešte nevyhrali. 

Štatistiky súboja pod hradom Matúša Čáka.
Štatistiky súboja pod hradom Matúša Čáka.Flashscore