Čech Krejčí si v NBA pripísal ďalšie body, Gafford je dve presné zakončenia od rekordu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Čech Krejčí si v NBA pripísal ďalšie body, Gafford je dve presné zakončenia od rekordu
Krejčí si vylepšil svoje strelecké maximum v sezóne NBA.
Krejčí si vylepšil svoje strelecké maximum v sezóne NBA.Profimedia
Český basketbalista Vít Krejčí (23) si vylepšil svoje strelecké maximum v sezóne NBA, ale siedmimi bodmi počas 31 minút neodvrátil porážku Atlanty v Portlande. Trafil dve trojky a pridal aj dva doskoky, dve asistencie a blok. Majstrovský Denver v repríze vlaňajšieho finále zdolal Miami a po štvrtej výhre za sebou sa dostal na prvé miesto tabuľky Západnej konferencie.

Portland - Atlanta 106:102

Atlanta viedla v prvom polčase o 16 bodov aj vďaka Krejčímu, ktorý premenil trojku hneď po rozbehu na útočnú polovicu. Následne z rohu cez dobiehajúceho obrancu trafil druhý zo svojich štyroch trojbodových pokusov v zápase. Na ďalšie dve trojky prihral spoluhráčom. Portland však v druhom polčase zmazal deficit a lepšie zakončoval.

Káder Trail Blazers ťahali Anfernee Simons s 36 bodmi a pivot DeAndre Ayton s 33 bodmi a 19 doskokmi, pre ktorého to bol najlepší výkon v sezóne. Atlante nestačilo ani 40 bodov Dejounteho Murrayho. Hawks sú teraz s náskokom troch výhier na poslednej pozícii pre predkolo play-off. Aktuálne sa Atlanta stretáva s veľkou maródkou, na ktorú pribudol Saddiq Bey, poranil si väz v kolene.

Miami - Denver 88:100

Denver od začiatku kontroloval duel s Miami. Už v prvej štvrtine predviedol šnúru 15:0, získal dvojciferné vedenie a náskok si držal až do konca. Michael Porter potvrdil dobrú formu piatimi premenenými trojkami. Nikola Jokič stihol 12 bodov a 14 doskokov.

"Z minulej sezóny vieme, aké je dôležité byť po základnej časti prvý a mať v play-off výhodu domáceho prostredia. Preto si chceme prvé miesto zaistiť znova," povedal tréner hostí Michael Malone.

Indiana - Chicago 129:132

Najlepším strelcom večera bol DeMar DeRozan, ktorý 46 bodmi pomohol Chicagu k víťazstvu po predĺžení v Indiane. Najprv vyrovnal v poslednej sekunde základnej hracej doby a v predĺžení trafil aj kľúčovú trojku. "Mám tieto momenty rád," povedal DeRozan. "DeMar je skvelý v rozhodujúcich okamihoch. Za to ho treba oceniť. Málokto na seba vie vziať zodpovednosť ako on," povedal kouč Chicaga Billy Donovan.

Ďalšie zápasy NBA

Cleveland vyhral 116:95  nad New Orleans a posunul sa na druhé miesto vo Východnej konferencii. Cavaliers si pomohli 20 trojkami. Dallas zvíťazil nad Golden State 109:99 a vyhral štvrtý duel za sebou. Znova sa tak na ôsmom mieste Západnej konferencie vzdialil práve Warriors a tiež Los Angeles Lakers, ktorí prehrali 107:120 so Sacramentom. 

V drese Dallasu ukončil sériu siedmich triple double Luka Dončič, ktorý tentoraz zápas zakončil s 21 bodmi a 9 asistenciami, keď šetril poranený sval. Jeho spoluhráč Daniel Gafford je však veľmi blízko k zaujímavému rekordu. Znovu trafil všetkých päť svojich streleckých pokusov a neminul 33 striel v rade.  Od vyrovnania rekordu Wilta Chamberlaina, ktorý v roku 1967 premenil 35 streleckých pokusov za sebou, ho tak delia už len dve presné zakončenia.

"Povedal som si, že sa tým nebudem stresovať. Ak sa to podarí, tak to bude dobre, ale ak nie, nič sa nedeje. Hlavné je, aby som pomohol tímu vyhrať. Rekord budem riešiť, až keď nastane," vyhlásil Gafford.