Denver oslavuje premiérový titul v NBA. K zisku trofeje pomohli famózne čísla Jokiča

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Denver oslavuje premiérový titul v NBA. K zisku trofeje pomohli famózne čísla Jokiča
Tím Nuggets víťazne ukončil parádnu jazdu.
Tím Nuggets víťazne ukončil parádnu jazdu.Profimedia
Basketbalisti Denveru Nuggets si nenechali prekĺznuť svoju šancu pomedzi prsty, zvládli posledný krok a pred domácim publikom oslavovali zisk prvého titulu v NBA. Okrem celého tímu a trénera bol ospevovaný aj fantastický Nikola Jokič (28), ktorý vyprodukoval neuveriteľné štatistiky.

Denver Nuggets - Miam Heat 94:89 / stav série: 4:1 - NBA vyhral Denver

Piate finálové stretnutie NBA sa odohralo na palubovke Denveru. Pre domácich, ktorí disponovali titulovým mečbalom, to mohlo byť krásne vyvrcholenie sezóny pred vlastnými fanúšikmi okorenené historicky prvým titulom. Podarilo sa - Nuggets oslavujú zisk Trofeje Larryho O'Briena.

Samotný duel číslo päť sa ale pre hostiteľov nezačal vyvíjať úplne dobre a bez problémov. Prehrali totiž prvú aj druhú štvrtinu a na polčasovú prestávku šli so 7-bodovým mankom. V nasledujúcej perióde dokázali stratu skresať na rozdiel jediného bodu a zlatý obrat dokonali v záverečnej časti zápasu.

Pozrite si posledné tri minúty absolutného finále ročníka 2022/23:

Okrem premiérového prvenstva mužstva z hlavného mesta Colorada sa spomínali aj famózne výkony Nikolu Jokiča. Srbský ťahúň zaznamenal počas bojov v play-off 600 bodov, 269 doskokov a 190 asistencií, čím sa stal prvým hráčom v dejinách súťaže, ktorý ovládol nadstavbu vo všetkých troch parametroch. Zaslúžene teda získal Trofej Billa Russella pre najužitočnejšieho hráča finálovej série.

Priaznivci Denveru môžu okrem Jokiča a celého tímu oslavovať aj meno Jamal Murray. Kanadský basketbalista takisto výrazne priložil ruku k celkovému úspechu, keď počas posledných súbojov sezóny zaznamenal zápasový priemer viac ako 20 bodov a 10 asistencií. Je tak v poradí iba štvrtým hráčom, ktorému sa to podarilo a zaradil sa k legendám ako Magic Johnson, Michael Jordan a LeBron James.