Murray a Jokič sa blysli historickými výkonmi finále NBA, Denver získal druhý bod

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Murray a Jokič sa blysli historickými výkonmi finále NBA, Denver získal druhý bod
Duo opôr predviedlo pútavé vystúpenie.
Duo opôr predviedlo pútavé vystúpenie.Profimedia
Tretia kapitola finále zámorskej basketbalovej ligy ponúkla okrem víťazstva hostí z Denveru aj historické počiny v podaní dvojice hráčov tímu Nuggets.

Miami Heat - Denver Nuggets 94:109 / stav série: 1:2

Pokračovanie bojov o Trofej Larryho O'Briena sa za stavu 1:1 šlo písať do Miami. Domáci káder však nedokázal zvíťaziť ani v jednej štvrtine tretieho finálového duelu a na vlastnej palubovke podľahol svojmu oponentovi o 15 bodov.

Jedinou periódou zápasu, ktorú hostitelia neprehrali, bola úvodná 12-minútovka. Nasledujúce tri časti smerovali na konto Denveru, ktorý sa opäť mohol spoľahnúť na vynikajúce služby dvojice Jamal Murray a Nikola Jokič. Kanadský basketbalista zaťažil konto súpera 34 bodmi a pridal po 10 doskokov i asistencií. Hviezdny Srb zaznamenal o dva body menej, no zaknihoval až 21 doskokov a 10 asistencií.

Obaja spomínaní protagonisti si teda k svojmu menu pripísali viac než slušné triple-double, čím sa stali prvými spoluhráčmi, ktorým sa to podarilo počas finále NBA a takisto prvými, ktorí to dokázali s viac ako 30 bodmi. Pre Nuggets tak vybojovali vedenie v sérii. Štvrtý finálový boj je na programe 10. júna od 2:30.