Prvý finálový bod ostal v rukách Denveru, režisér Jokič zaknihoval triple-double

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Prvý finálový bod ostal v rukách Denveru, režisér Jokič zaknihoval triple-double
Ťahúň domáceho mužstva opäť úradoval.
Ťahúň domáceho mužstva opäť úradoval.Profimedia
Vrchol sezóny najkvalitnejšieho zámorského basketbalu má za sebou prvé meranie síl. Víťazne z neho vyšli Nuggets, ktorí si na domácej palubovke poradili s protivníkom z Miami aj vďaka ďalšiemu skvelému vystúpeniu Nikolu Jokiča (28).

Denver Nuggets - Miami Heat 104:93 / stav série: 1:0

Úvodný duel absolútneho finále sezóny NBA hostil Denver, ktorý sa do boja o trofej dostal po hladkom semifinálovom víťazstve. O poznanie náročnejšie to v predchádzajúcej fáze mali hráči Miami, keď si museli prejsť sedemzápasovou sériou s Bostonom.

Nuggets vstúpili do súbojov o titul tromi víťaznými štvrtinami, ktorými si vybudovali pevné základy zisku prvého bodu. Prsty v tom opäť mala celoročná opora Nikola Jokič. Srbský basketbalista vytiahol z rukáva jedno zo svojich mnohých triple-double, tentokrát malo hodnotu 27 bodov, 10 doskokov a 14 asistencií. Na opačnej strane sa mu snažil konkurovať Bam Adebayo s 26 bodmi a 13 doskokmi.

Vedenia v poslednej sérii aktuálnej sezóny sa tak ujal káder Denveru. Druhá kapitola zápasov o Trofej Larryho O'Briena sa začne písať 5. júna od 2:00.