Denver vďaka strele z poslednej sekundy opäť porazil Lakers, Knicks predviedli skvelý obrat

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Denver vďaka strele z poslednej sekundy opäť porazil Lakers, Knicks predviedli skvelý obrat
Murrayho víťazná strela.
Murrayho víťazná strela.Profimedia
Basketbalisti Denveru stiahli v druhom dueli série 1. kola play-off NBA 20-bodové manko Los Angeles Lakers a vďaka strele v poslednej sekunde zvíťazili 101:99. V sérii tak vedú už 2:0 na zápasy. V koncovke rozhodol o triumfe aj New York, keď proti Philadelphii získal druhý bod po výhre 104:101. Do tretice pridal druhú výhru aj Cleveland.

Denver - LA Lakers 101:99

/stav série 2:0/

Denver prehrával s Lakers po polčase o 15 bodov, manko sa nanajvýš vyšplhalo na 20 bodov. O triumfe obhajcov titulu rozhodol ťažkou strelou v poslednej sekunde Jamal Murray, autor 20 bodov a piatich asistencií, ktorý sa presadil cez blokujúceho Anthonyho Davisa.

Popri Murraym bol hrdinom Nuggets aj Nikola Jokič, ktorý zaknihoval triple-double v podobe 27 bodov, 20 doskokov a 10 asistencií. Ďalších 22 bodov a deväť doskokov zaznamenal Michael Porter Jr. Denver uspel napriek tomu, že trafil iba osem z 34 trojok, na druhej strane stratil iba deväť lôpt oproti 15 v podaní súpera.

Davis ťahal hostí s 32 bodmi a 11 doskokmi, D'Angelo Russell dal 23 bodov. Hviezdny LeBron James nastrieľal 26 bodov, pridal 12 asistencií a osem doskokov. Šestnásť sekúnd pred koncom však po uvoľnení sa cez obrancu minul zo stredu a úplne voľný potenciálne víťaznú trojku.

New York - Philadelphia 104:101

/stav série 2:0/

Philadelphia ešte 27 sekúnd pred koncom viedla nad New Yorkom o päť bodov, ale potom Jalen Brunson premenil ťažkú trojku. Knicks poslal do vedenia 13 sekúnd pred koncom stiahol strelec Donte DiVincenzo, ktorý po útočnom doskoku Isaiaha Hartensteina premenil svoj druhý pokus z trojky v rámci jedného útoku.

"Bolo to šialené, hektické, ale v tej chvíli sme nemali čo stratiť. Išli sme do toho fyzicky a vyplatilo sa to," povedal potešený Josh Hart, ktorý ako jediný hráč New Yorku odohral celých 48 minút. Dosiahol 21 bodov a 15 doskokov, Brunson mal 24 bodov a 8 doskokov, DiVincenzo 19 bodov.

Hartenstein, autor 14 bodov a ôsmich doskokov, v závere zápasu zablokoval Tyresea Maxeyho. Na druhej strane OG Annunoby premenil šestky a Joel Embiid s klaksónom minul trojku. Bolo to štvrtýkrát od roku 1997, čo niekto v play-off vyhral stretnutie, v ktorom ešte 30 sekúnd pred koncom prehrával aspoň o päť bodov.

Hosťom nepomohlo ani Maxeyho 35 bodov, 10 asistencií a 9 doskokov či Embiidových 34 bodov a 10 doskokov. Sixers mali lepšie percento streľby, vyrovnali sa domácim v doskokoch a mali viac asistencií či bodov z rýchlych brejkov. Jedinou štatistikou, v ktorej zaostali, boli body spod koša (28 proti 40).

Cleveland - Orlando 96:86

/stav série 2:0/

Najjednoznačnejší duel videli diváci v pondelok v Clevelande, kde domáci vyhrávali až o 22 bodov a napokon sa tešili z triumfu 96:86. Donovan Mitchell ich ťahal 23 bodmi a ôsmimi doskokmi, Evan Mobley pridal 17 bodov, Jarrett Allen 16 bodov a 20 doskokov. Cavaliers uspeli aj napriek tomu, že mali obmedzenú rotáciu iba na ôsmich hráčov.

"Je to dobrý pocit. Ukazuje to, že rastieme nielen ako individuality, ale najmä ako tím. Samozrejme, každý máme slabšie chvíľky, ale vo výsledku sme sa posunuli," tešil sa Allen. Paolo Banchero bol najlepším strelcom Magic s 21 bodmi, Franz Wagner pridal 18 a Garry Harris 14 bodov. Orlando ani raz nevyhrávalo.