Domáci pečatili postup. Lakers vyradili obhajcu, pokračuje prekvapenie z Miami

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Domáci pečatili postup. Lakers vyradili obhajcu, pokračuje prekvapenie z Miami
LeBron James pokračuje v sne o ďalšom úspechu.
LeBron James pokračuje v sne o ďalšom úspechu.Profimedia
Basketbalová NBA spoznala v noci na sobotu ďalších dvoch postupujúcich do semifinále play-off, alebo ak chcete, do finále jednotlivých konferencií. Miami si na súpera ešte musí počkať, zatiaľ čo Los Angeles Lakers narazí s istotou na Denver Nuggets.

Miami Heat - New York Knicks 96:92

/stav série 4:2 - postupuje Miami/

Po vyradení najlepšieho celku základnej časti je tu ďalší postup pre ôsmy tím Východnej konferencie. Miami si poradilo v sérii s New Yorkom 4:2 na zápasy a vo finále konferencie sa stretne s jedným z dvojice Boston - Philadelphia.

Heat prehrávalo už v úvodnej štvrtine 17:31, ale z manka sa dokázalo dostať. K triumfu Knicks a zabezpečeniu siedmeho stretnutia nepomohlo ani 41 bodov Jalena Brunsona, na domácej strane mali po 24 a 23 bodov Jimmy Butler, respektíve Bam Adebayo.

Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 122:101

/stav série 4:2 - postupuje LA Lakers/

Druhé kolo play-off je konečnou pre obhajcu titulu z Golden State. Lakers viedli už v prvých minútach o 17 bodov, a hoci v druhej štvrtine Warriors znížili na rozdiel štyroch, viac sa súperovi priblížiť nedokázali.

Vo finále to znamená triumf celku z Los Angeles. Ten sa vo finále Západnej konferencie stretne s Denverom, ktorý tejto časti NBA v základnej časti dominoval a skončil prvý. Pripomíname, že Lakers finišovali po 82 zápasoch na siedmej pozícii. 

Stephen Curry sa rozlúčil s ročníkom 32 bodmi, LeBron James ich za domácich nastrieľal 30. Jediné double-double duelu zaznamenal jeho spoluhráč Anthony Davis za 17 bodov a 20 doskokov.