James a spol. blízko postupu cez obhajcu, nestačilo ani triple-double Curryho

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
James a spol. blízko postupu cez obhajcu, nestačilo ani triple-double Curryho
LeBron James (v žltom) bránený Draymondom Greenom.
LeBron James (v žltom) bránený Draymondom Greenom. Profimedia
Basketbalová NBA videla v noci z pondelka na utorok vybojovanie si mečbalov dvoch tímov. Druhé kolo play-off môžu v piatom zápase ukončiť hráči Miami i Los Angeles.

Miami Heat - New York Knicks 109:101

/stav série 3:1/

Miami si v druhej štvrtine vybojovalo 11-bodový náskok a vedenie v stretnutí už nepustilo. Z pozície ôsmeho celku po základnej časti na východe to znamená zisk dvoch mečbalov proti piatemu New Yorku.

Hosťujúci Jalen Brunson z palubovky takmer neschádzal, odohral 44:29 minúty, nastrieľal 32 bodov a pridal 11 asistencií, ale ani to na vyrovnanie série nestačilo. Na domácej strane potiahol Heat Jimmy Butler s 27 bodmi a 10 prihrávkami.

Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 104:101

/stav série 3:1/

Obhajcovia titulu z Golden State vyhrávali v tretej štvrtine o 12 bodov 77:65, ale náskok si neudržali. Od tohto momentu na palubovke dominovali basketbalisti Lakers (39:24) a duel pred vlastnými fanúšikmi otočili.

Triple-double v podaní Stephena Curryho bolo v tomto prípade málo (31 bodov, 10 doskokov a 14 asistencií). Za Los Angeles kontrovali LeBron James s 27 bodmi a Anthony Davis, ktorý zaznamenal double-double: 23 bodov a 15 doskokov.

Ako séria medzi Miami a New Yorkom, tak aj bitka Lakers s Warriors bude pokračovať v noci na štvrtok.