Famózny Curry poslal Warriors do ďalšieho kola 50 bodmi, Miami uspelo v New Yorku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Famózny Curry poslal Warriors do ďalšieho kola 50 bodmi, Miami uspelo v New Yorku

Curry si vybojoval súboj proti LeBronovi Jamesovi.
Curry si vybojoval súboj proti LeBronovi Jamesovi.Profimedia
Program NBA si pripravil dve stretnutia a každé z nich bolo v rámci iného kola play-off. V New Yorku sa otvárala štvrťfinálová série medzi Knicks a Heat, v Sacramente si prienik medzi najlepšiu osmičku zabezpečili Warriors. Výrazne sa pod to podpísal hviezdny Stephen Curry (35).

New York Knicks - Miami Heat 101:108 / stav série: 0:1

Po vyradení lídra základnej časti z Milwaukee pricestovalo Miami na palubovku Knicks. Ďalšiu úspešnú sériu chceli hostia začať hneď otváracím duelom v Madison Square Garden a to sa im napokon aj podarilo.

Heat potiahol hrdina ostatného duelu Jimmy Butler, prezentoval sa 25 bodmi, 11 doskokmi a štyrmi asistenciami. Domáci káder teda ostal pokorený a prvý štvrťfinálový bod smeroval k menu jeho protivníka.

Sacramento Kings - Golden State Warriors 100:120  / stav série: 3:4 - postúpilo Golden State

Poslednú dvojicu, ktorej tímy bojovali ešte v rámci prvého kola play-off, tvorili Kings a Warriors. V meraní síl číslo sedem malo výhodu domáceho prostredia Sacramento, predchádzajúci zápas v Golden 1 Center ale prehralo a podobný scenár sa zopakoval aj v zlomovom boji.

Jednoznačným držiteľom režisérskej taktovky bol Stephen Curry. Dlhodobá opora hostí predviedla excelentný výkon s hodnotou 50 bodov, ôsmich doskokov a šiestich asistencií. Po vyrovnanej prvej polovici stretnutia rozhodlo mužstvo Golden State o svojom triumfe v tretej a štvrtej štvrtine. O účasť medzi najlepšou štvoricou zabojuje proti Los Angeles Lakers.