Formu Houstonu pocítil aj obhajca titulu, 50-bodový Maxey dostal Philadelphiu na čelo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Formu Houstonu pocítil aj obhajca titulu, 50-bodový Maxey dostal Philadelphiu na čelo

Houston zdolal majstrovský Denver.
Houston zdolal majstrovský Denver.Profimedia
Houston pokračuje v prekvapujúcom ťažení v NBA, keď zdolal aj obhajcu titulu Denver. Najhorší tím posledných troch sezón si pripísal šieste víťazstvo v rade. Basketbalisti Nuggets tak prišli o vedúcu pozíciu v NBA, lídrom súťaže sa stala Philadelphia, ktorá dosiahla ôsme víťazstvo z deviatich zápasov.

Houston - Denver 107:104

Houston v posledných troch ročníkoch dohromady nazbieral najviac prehier zo všetkých tímov NBA, ale v tejto sezóne sa začínajú prejavovať skúsenosti, ktoré mladý tím získal. Hoci Rockets prehrali prvé tri zápasy, odvtedy sa držia na víťaznej vlne; naposledy sa im podarilo vyhrať šesť duelov v rade pred tromi rokmi.

Majstrovský tím naopak utrpel len druhú prehru, nepomohlo mu ani triple double Nikolu Jokiča - 36 bodov, 21 doskokov a 11 asistencií. Srb robil, čo mohol, ale domáci v závere ubránili náskok, ktorý získali v štvrtej štvrtine najmä vďaka 26 bodom Freda Van Vleeta a tureckého pivota Alperena Senguna. Dôležitých 13 bodov v poslednej časti však zaznamenal náhradník a veterán Jeff Green, ktorý nedávno pomohol k titulu práve Denveru.

"Mal niekoľko veľkých momentov. Veľmi nám však pomohol aj v príprave na zápas. Dal nám veľa cenných rád a pomohol usmerniť obranu, pretože nám hlásil signály súpera," povedal tréner Houstonu Ime Udoka. "Neustále sa zlepšujeme a máme pocit, že každým zápasom ide naša hra smerom hore," dodal Van Vleet.

Philadelphia - Indiana 137:126

Tím 76ers zvládol súboj prvého a tretieho tímu Východnej konferencie. Popri tradičnej opore Joelovi Embiidovi, ktorý prispel 37 bodmi a 13 doskokmi, zažiaril rozohrávač Tyrese Maxey - stal sa tretím hráčom v tejto sezóne, ktorý prekonal hranicu 50 bodov a vytvoril si osobné maximum. Okrem iného trafil sedem trojok.

Sixers zažívajú najlepší štart do sezóny od roku 2000. "Hráme veľmi tímovo a veríme jeden druhému. Indiana dnes hrala dobre, ale opäť sme ukázali, akí sme silní. Tyrese to zobral na seba," povedal Embiid. Domácim medzitým chýbal jeden z ich strelcov Kelly Oubre, ktorý má po autonehode zlomené rebrá. "Mysleli sme na neho. Chceli sme mu ukázať, že sa môže v pokoji liečiť a že mu kryjeme chrbát," dodal Kamerunčan.

LA Clippers - Memphis 101:105

Kým Philadelphii sa po výmene štrajkujúcej hviezdy Jamesa Hardena darí, Clippers sa v zostave s týmto hráčom trápia a od jeho príchodu prehrali všetky štyri zápasy. Tentoraz doma 101:105 proti vôbec najhoršiemu Memphisu, ktorý vyhral len druhýkrát v sezóne. Harden zaznamenal len 11 bodov a v čase, ktorý strávil na palubovke, prehral jeho tím o 28 bodov. Memphis potiahol Desmond Bane s 27 bodmi.

Golden State - Minnesota 110:116

Warriors prekvapujúco prehrali tretí zo štyroch domácich súbojov. S Minnesotou neuspeli pomerom 110:116 a nepomohlo im ani 38 bodov Stephena Curryho. Ten sa stal prvým hráčom v histórii NBA, ktorý dal v úvodných 11 vystúpeniach sezóny aspoň štyri trojky. Anthony Edwards priviedol Timberwolves 33 bodmi k šiestemu triumfu v rade.

Ďalšie výsledky:

NY Knicks - Charlotte 129:107

Brooklyn - Washington 102:94

Chicago - Detroit 119:108

New Orleans - Dallas 124:136

San Antonio - Miami 113:118

Phoenix - Oklahoma City 99:111

Golden State - Minnesota 110:116

LA Lakers - Portland 116:110