Orlando dokázalo po 14 dueloch zdolať Milwaukee, Cleveland znova porazil Golden State

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Orlando dokázalo po 14 dueloch zdolať Milwaukee, Cleveland znova porazil Golden State

Orlando dokázalo po 14 dueloch zdolať Milwaukee, Cleveland znova porazil Golden State
Orlando dokázalo po 14 dueloch zdolať Milwaukee, Cleveland znova porazil Golden StateProfimedia
Basketbalisti Orlanda ukončili 14-zápasovú sériu prehier proti Milwaukee v NBA a v noci na nedeľu zvíťazili 112:97. Toronto nedokázalo do tretice v sérii zvíťaziť vonku a na palubovke Bostonu prehralo 94:117.

Magic viedol Paolo Banchero s 26 bodmi a 12 doskokmi. Bucks nestačilo 35 bodov a 10 doskokov Jannisa Antetokunmpa. Cleveland dokázal druhýkrát v priebehu týždňa zvíťaziť nad Golden State, tentokrát u súpera 118:110.

Orlando sa posunulo na 6. miesto Východnej konferencie, práve pred svojho súpera. Milwaukee prehralo druhýkrát za sebou, v oboch dueloch mu chýbal Damian Lillard, ktorý má problémy s lýtkom. "Cítim, že stagnujeme. Nepomáhame si v obrane, nechránime jeden druhého. Keď vyprodukujeme stratu, tak sa iba sťažujeme. Musíme sa zbaviť tejto mentality," pripustil líder šampiónov NBA z roku 2021 Antetokunmpo.

Orlando sa tri uplynulé sezóny nepredstavilo vo vyraďovacej časti, no úvod sezóny naznačil, že mladý tím má už oprávnené ambície pomýšľať na účasť v play-off. "Je dôležité, že naši fanúšikovia videli, že hráči dokážu robiť veci správne. Hrali s intenzitou, zodpovedne bránili a využili každú príležitosť," pochvaľoval si tréner Orlanda Jamahl Mosley.

Stephen Curry sa v zápase proti Clevelandu dostal cez hranicu 22 tisíc bodov v kariére, podarilo sa mu to ako 36. hráčovi NBA v histórii. Stredný rozohrávač Golden State bol najlepším strelcom duelu s 30 bodmi, no nik z jeho tímu sa nedostal ani na 15. Draymond Green sa navyše nechal v tretej štvrtine vylúčiť po druhej technickej chybe, keď sa neudržal po tvrdom strete s Donovanom Mitchellom.

 Cavaliers naopak kontrovali kvalitným kolektívnym výkonom. Šesť hráčov sa dostalo do dvojciferných čísiel, vrátane kompletnej základnej zostavy. Najlepším strelcom tímu bol z pozície náhradníka Caris LeVert s 22 bodmi. "Išli sme sa všetci zodrať. Hrali sme nesebecky a to bol recept na úspech," pochvaľoval si kouč Clevelandu J.B. Bickerstaff.

Toronto nedokázalo do tretice v sérii zvíťaziť vonku a na palubovke Bostonu prehralo 94:117. Celtics patrí 2. priečka vo Východnej konferencii o pol duelu za vedúcou Philadelphiou. Po zlom štarte do sezóny sa začínajú do čela prepracovávať finalisti predchádzajúceho ročníka z Miami, uspeli aj v Atlante 117:109 a zaznamenali štvrtú výhru v sérii. Poskočili tak na 4. priečku východu.

Výsledky NBA:

Orlando - Milwaukee 112:97

Boston - Toronto 117:94

Atlanta - Miami 109:117

Golden State - Cleveland 110:118