Koniec kariéry hviezdneho LeBrona Jamesa? Lakers očakávajú neľahké rozhovory

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Koniec kariéry hviezdneho LeBrona Jamesa? Lakers očakávajú neľahké rozhovory
Lakers budú v najbližších dňoch hovoriť s LeBronom Jamesom o jeho možnom konci.
Lakers budú v najbližších dňoch hovoriť s LeBronom Jamesom o jeho možnom konci.
Profimedia
Klub Los Angeles Lakers sa v najbližších dňoch porozpráva s LeBronom Jamesom (38) o jeho budúcnosti. Najlepší strelec histórie NBA po vypadnutí tímu z play-off povedal, že by po sezóne zvážil odchod do športového dôchodku.

James po tom, ako bol jeho tím vyradený Denverom z aktuálneho ročníka NBA vo finále Západnej konferencie, povedal, že má o čom premýšľať v súvislosti so svojou basketbalovou budúcnosťou. Generálny manažér Lakers Rob Pelinka v rozhovore s novinármi uviedol, že on a tréner Darvin Ham sa tešia na rozhovor s Jamesom a dodal, že ich úlohou je podporovať športovcov, ak sa dostanú do zlomového bodu kariéry.

"LeBron dal basketbalu toľko, ako nikto, kto ho kedy hral. Keď to urobíte, získate právo rozhodnúť sa, či budete dávať viac. Budeme v kontakte s ním, s jeho tímom a naozaj mu budeme poskytovať len podporu. Samozrejme, že by sme chceli, aby jeho kariéra pokračovala, ale takisto mu chceme dať čas na rozmyslenie o bode zlomu a podporovať ho," vyjadril sa Pelinka.

James počas štvrtého zápasu v pondelok
Reuters

Jamesovo priznanie, že uvažuje o odchode do dôchodku, bolo prekvapením vzhľadom na to, že štvornásobný šampión NBA stále hrá na vysokej úrovni a už skôr vyjadril túžbu hrať so svojím najstarším synom v profesionálnej lige, čo by sa mohlo stať až v sezóne 2024/25.

Žiadny tím NBA ešte nikdy nevyhral sedemzápasovú sériu po tom, čo prehrával 0:3. Hviezdny hráč urobil všetko pre to, aby udržal sezónu Lakers pri živote, keď v pondelok odohral plných 48 minút vyraďovacieho zápasu a zároveň zaznamenal 40 bodov.

Pozápasovú tlačovú konferenciu ukončil malým prekvapením, keďže emócie z vypadnutia boli ešte čerstvé. "Ak mám byť úprimný, mám o čom premýšľať. Len ja a to, či budem pokračovať v basketbale." povedal Američan.