Koniec nekorunovaného kráľa. Carmelo Anthony sa lúči po 19 rokoch

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Koniec nekorunovaného kráľa. Carmelo Anthony sa lúči po 19 rokoch
Carmelo Anthony v Madison Square Garden.
Carmelo Anthony v Madison Square Garden.Profimedia
Carmelo Anthony (38) oznámil svoj definitívny odchod z NBA prostredníctvom videa na svojich sociálnych sieťach. Po roku bez tímu sa rozhodol, že je čas ukončiť kariéru a odovzdať štafetu svojmu prvorodenému synovi.

Hoci nehral už takmer rok, mnohí živili nádej na "poslednú loptu" Carmela Anthonyho. Plamienok vyhasol vyhlásením, v ktorom rodák z Brooklynu oficiálne oznámil, že končí s profesionálnym basketbalom.

"Nastal čas, aby som sa rozlúčil. S palubovkou, na ktorej som si urobil meno, s hrou, ktorá mi dala zmysel a hrdosť," povedal bývalý hráč New York Knicks vo svojom rozlúčkovom videu. Týmito vetami ukončil kariéru jedného z najlepších strelcov v histórii basketbalu. Práve tam, na Manhattane a tiež v Denveri, hviezda s obrovským talentom zažiarila najviac a svoju kariéru uzavrela s 28 289 bodmi v základnej časti ligy s priemerom 22,5 bodu. K tomu treba prirátať jeho tri zlaté olympijské medaily s reprezentáciou Spojených štátov (2008, 2012 a 2016)

Jeho príbeh je príbehom klasického nekorunovaného kráľa. Nepodarilo sa mu navliecť si na prst prsteň šampióna NBA. Najbližšie k tomu bol v roku 2009, keď ako hráč Denveru Nuggets prehral vo finále Západnej konferencie s Lakers 2:4 na zápasy.

Jeho odkaz však bude vždy večný. Fanúšikovia si ho budú pamätať, pretože patril medzi tých pár vyvolených, ktorí ich dokázali večer čo večer zdvíhať zo sedadiel. Zázračný hráč zo starej školy, ktorého vyčerpali zranenia, ale vždy si zachoval lásku k hre.

"V mysli sa mi nevybavujú moje výkony na palubovke, všetky ocenenia či vyznamenania, pretože môj príbeh bol vždy viac ako basketbal. Mojím odkazom je môj syn... Nastal čas, aby si túto pochodeň niesol ty," uzatvára Carmelo, ktorý končí s vedomím, že štafetu prenecháva v rukách svojho syna Kiyana Carmela.