Lakers zdecimovali Memphis a ukončili mu sezónu, Sacramento si vynútilo záverečný zápas

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lakers zdecimovali Memphis a ukončili mu sezónu, Sacramento si vynútilo záverečný zápas

LeBron James síce teraz nebol najlepším strelcom Lakers, ale má leví podiel na postupe ďalej.
LeBron James síce teraz nebol najlepším strelcom Lakers, ale má leví podiel na postupe ďalej.Profimedia
Basketbalová NBA mala na programe v noci z piatka na sobotu dve stretnutia, obe v Západnej konferencii. Zatiaľ čo jeden favorit si siedmy duel vynútil, pre druhého sa sezóna 2022/2023 definitívne skončila.

Golden State Warriors - Sacramento Kings 99:118

/ stav série 3:3 /

Tretí nasadený celok Západnej konferencie sa nevzdal a vybojoval si siedmy rozhodujúci duel. Sacramento prehralo proti Golden State len prvú štvrtinu, aj to len o dva body.

Následne súpera prevalcovalo aj vďaka 28 a 26 bodom Malinka Monka, respektíve De'Aaron Foxa. Za Warriors nastrieľal 29 bodov Stephen Curry. Séria medzi týmito celkami sa ako jediná v prvom kole bude rozhodovať v poslednom možnom stretnutí.

Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies 125:85

/ stav série 4:2 - postupuje LA Lakers /

Los Angeles Lakers nedalo v šiestom súboji série najmenšiu šancu druhému najlepšiemu celku Západnej konferencie po základnej časti a postúpilo do druhého kola. Memphis prehrával už cez polčas o 17 bodov, sezónu ukončil s výrazným 40-bodovým debaklom.

Podpísalo sa pod to 31 bodov D'Angela Russella a 22 bodov LeBrona Jamesa. Lakers nastúpia v druhom kole proti lepšiemu z už spomínanej dvojice Golden State - Sacramento.