Miami si v play-off vytvorilo klubový rekord a pokorilo Boston, Oklahoma vedie už 2:0

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Miami si v play-off vytvorilo klubový rekord a pokorilo Boston, Oklahoma vedie už 2:0
Herro sa chopil roly lídra.
Herro sa chopil roly lídra.Profimedia
Miami v play-off NBA zvíťazilo v Bostone a vyrovnalo stav osemfinále na 1:1. Pomohla mu k tomu veľmi presná streľba z diaľky, keď jeho hráči 23 trojkami vytvorili nový rekord klubu v nadstavbe a len o dve trojky zaostali za maximom súťaže. Oklahoma naopak ľahko zdolala New Orleans a v sérii vedie 2:0 na zápasy.

Boston - Miami 101:111

/stav série 1:1/

Miami dlhodobo dokáže v play-off prekvapiť favoritov, vlani sa takto prebojovalo až do finále. Tentoraz sa mu podarilo zaskočiť víťaza základnej časti napriek tomu, že tímu chýbal hlavný ťahúň Jimmy Butler. Úlohu lídra prevzal Tyler Herro, ktorý zaznamenal 24 bodov a 14 asistencií.

Oba celky premenili zhodne 37 striel, rozdiel v skóre ale urobilo, že domáci dali o 11 trojok viac ako Celtics. Práve Herro ich trafil šesť. Kľúčová pasáž prišla v tretej štvrtine, keď si Heat šnúrou 10:0 vytvorili náskok 12 bodov, ten si potom postrážili až do konca.

"Vždy je pekné získať v play-off výhru vonku, nám sa to podarilo. Teraz sme vo výhode," povedal Caleb Martin, ktorý k víťazstvu prispel 21 bodmi.

Bostonu nepomohlo ani 33 bodov Jaylena Browna a 28 z produkcie Jaysona Tatuma. Na druhej strane sa nedarilo Kristapsovi Porzingisovi, ktorý za celý súboj trafil iba jeden pokus. 

"Neboli sme schopní ich donútiť minúť strelu. Súper mal rekordný večer, jednoducho dal všetko. S tým sa musíme vyrovnať. Nie vždy to ale bude ako dnes. Nesmieme sa tým nechať rozhodiť," povedal Brown.

Oklahoma - New Orleans 124:92

/stav série 2:0/

V druhom dueli večera nebolo o víťazovi pochýb už od prvej štvrtiny, ktorú Oklahoma vyhrala o 13 a postupne zvýšila svoj náskok až na rozdiel 34 bodov. Gilgeous-Alexander prispel 33 bodmi, Holmgren pridal 26 a Williams 21 bodov. New Orleans bez zraneného Ziona Williamsona nemal nikoho, kto by sa domácim dokázal vzoprieť. Najlepším strelcom bol litovský pivot Valanciunas s 19 bodmi.