Minnesota v play-off NBA zdolala Phoenix aj po druhý raz, Indiana a Dallas vyrovnali série

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Minnesota v play-off NBA zdolala Phoenix aj po druhý raz, Indiana a Dallas vyrovnali série
Minnesota si domácu palubovku postrážila.
Minnesota si domácu palubovku postrážila.Profimedia
Basketbalisti Minnesoty zvládli aj druhé stretnutie s Phoenixom a v osemfinále play-off NBA vedú 2:0 na zápasy. Ďalšie dve série sú vyrovnané na 1:1. Indiana zdolala Milwaukee a Dallas vybojoval víťazstvo na palubovke Los Angeles Clippers.

Minnesota - Phoenix 105:93

/stav série 2:0/

Minnesota potvrdila, že má jednu z najlepších obrán v lige a žiadnej z hviezd Phoenixu nedovolila sa rozstrieľať. Booker zaznamenal 20 bodov, Durant 18 a Beal 14. Na druhej strane sa síce trápil Edwards, ktorý trafil len tri strely a mal 15 bodov, ale nečakaným hrdinom bol McDaniels, ktorý riadil výhru 25 bodmi a vytvoril si nový osobný rekord v play-off.

Je to len druhýkrát v histórii, čo Minnesota vedie v sérii vyraďovačky 2:0. Prvýkrát to bolo v roku 2004, keď postúpila cez Denver 4:1 na zápasy. "Všetci vieme, že je potrebné, aby sme sa obetovali a urobili všetko pre víťazstvo bez ohľadu na naše ego. Hlavný je tímový úspech," povedal Karl-Anthony Towns, autor 12 bodov. "Vidím, že je to pre súpera ťažké. Každému by sa hralo zle proti obrane, ktorú teraz máme," dodal pivot Rudy Gobert.

Milwaukee - Indiana 108:125

/stav série 1:1/

Tímu Milwaukee opäť chýbala jeho hviezda Antetokounmpo, ktorá má zranené lýtko. Indiana to tentoraz dokázala využiť a opäť sa spoliehala najmä na Siakama. Ten po 36 bodoch z prvého súboja teraz zaknihoval 37 bodov, 11 doskokov a 6 asistencií, no v porovnaní s úvodnou prehrou v sérii mal väčšiu podporu spoluhráčov. Turner si pripísal 22 bodov a Nembhard ich mal 20.

Indiana si najmä výborne prihrávala loptu - pri 50 úspešných strelách nazbierala 38 asistencií. Z toho vyplývali trestné hody a celkovo 16 premenených trojok. Domácich nezachránil ani Lillard a jeho 34 bodov. Pre hostí to bolo prvé víťazstvo v play-off po šietich rokoch a desiatich prehrách v rade.

LA Clippers - Dallas 93:96

/stav série 1:1/

Séria medzi Clippers a Dallasom mala byť asi najvyrovnanejšou na západe, čo sa aj potvrdilo. V druhom zápase ani jeden z tímov neviedol dvojciferným rozdielom a oba tímy bojovali o víťazstvo. Nakoniec si ho uchmatol Dallas, ktorý v závere odolal tlaku domácich a dokázal sériu vyrovnať, pričom ho viedol Luka Dončič s 32 bodmi a 9 asistenciami. Kľúčovou pasážou pre hostí bola štvrtá štvrtina, keď sériou 14:0 otočil skóre zo 67:73 na 81:73. Náskok na konci ubránili trestnými hodmi.