Po Djokovičovi má Srbsko ďalšieho hrdinu. Jokič vyhral NBA a stal sa MVP finále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Po Djokovičovi má Srbsko ďalšieho hrdinu. Jokič vyhral NBA a stal sa MVP finále
Jokič bol nezastaviteľný.
Jokič bol nezastaviteľný.Reuters
Pár hodín po tom, čo Novak Djokovič (36) získal na French Open svoj 23. grandslamový titul, má Srbsko ďalšieho športového hrdinu, ktorého mohlo oslavovať. Nikola Jokič (28) bol vyhlásený za najužitočnejšieho hráča finále NBA, keď Denver Nuggets doviedol k premiérovému prvenstvu.

Jokič predviedol jeden zo svojich skvelých výkonov aj v poslednom dueli sezóny, keď dal 28 bodov, pridal 16 doskokov a štyri asistencie. Nuggets zdolali Miami Heat a finálovú sériu vyhrali 4:1 na zápasy.

"Musí to tak byť. Šport je v Srbsku niečo, čo nás postavilo pred všetkých. Teraz máme Djokoviča, pravdepodobne najlepšieho v histórii a aj titul NBA. Myslím si, že je to veľmi dobrý moment byť Srbom," usmial sa Jokič na otázku, či je to zlatá éra srbských športovcov

Djokovič v nedeľu zaútočil na svoj tretí titul na Roland Garros, keď v priamom súboji zdolal Caspera Ruuda a so svojimi 23 titulmi z Majors sa osamostatnil na vrchole mužského tenisu.

Pozrite si radosť Jokiča s rodinou po zisku titulu:

Srb bol jasnou voľbou na zisk Trofeje Billa Russella za najužitočnejšieho basketbalistu finále NBA po tom, čo srbský urastený hráč dosiahol priemer 30,2 bodu, 14 doskokov a 7,2 asistencie.

"Myslím si, že ak chcete byť úspešní, musíte byť zlí, potom naopak dobrí. Keď už ste dobrí, musíte na to prísť. Neexistujú žiadne skratky. Je to cesta a ja som rád, že som jej súčasťou," uviedol.

Jokič, 41. hráč draftu NBA 2014, sa stal najnižšie draftovaným v histórii NBA, ktorý bol vyhlásený za MVP finále, takisto aj prvým mimo prvej pätnástky, ktorý získal toto ocenenie.

"Sledoval som, ako prišiel na začiatku a pracoval. Myslím, že bol opísaný ako bacuľatý tínedžer. Podcenili však jeho odhodlanie a pracovnú morálku. Je to neuveriteľný hráč," povedal majiteľ Nuggets Stan Kroenke po prevzatí majstrovskej trofeje Larryho O'Briena.