Rekordný počet bodov za štvrtinu pre Lakers, tím Charlotte prehral 10. duel v rade

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Rekordný počet bodov za štvrtinu pre Lakers, tím Charlotte prehral 10. duel v rade
LeBron James bol pri veľkolepom predstavení Lakers.
LeBron James bol pri veľkolepom predstavení Lakers.Profimedia
Los Angeles Lakers vyhrali nad New Orleans, zápas rozhodli už v prvej polovici. V tej nastrieľali 87 bodov, čo je druhý najvyšší počet v klubovej histórii za úvodné dve štvrtiny. V roku 1987 dali ešte o dva body viac. Výhru oslavuje aj Boston, doma zdolal Washington a potvrdil tak prvé miesto v súťaži. V Západnej konferencii naopak nevyužil šancu posunúť sa na prvú priečku Denver, ktorý prehral so Sacramentom.

LA Lakers - New Orleans 139:122

Hostia držali s Lakers krok v prvej štvrtine, ale v druhej časti útok domácich explodoval a 51 bodmi vyrovnal klubový rekord v počte bodov za štvrtinu. K tomuto úspechu pomohlo okrem iného aj deväť trojok. D'Angelo Russell zaznamenal 16 z týchto bodov.

Káder z Los Angeles si vybudoval dvojciferný náskok a súperovi už nedovolil dostať sa do vedenia. Russell, o ktorom sa špekulovalo, že bude vymenený, napokon zaznamenal celkovo 30 bodov. Všetci hráči základnej zostavy ich nazbierali viac ako 20. LeBron James k 21 bodom pridal 14 asistencií.

Boston - Washington 133:129

Boston mal s Washingtonom nečakané starosti, nad druhým najhorším tímom súťaže síce vyhral len o štyri body, koncovku ale mal pod kontrolou. Hostia na polčas viedli, lenže v tretej štvrtine prehrali 16:36 a nabrali dvojciferné manko. To sa síce snažili v koncovke zmazať a dotiahli sa na štyri body, ale Celtics trestnými hodmi výhru uhájili. Jayson Tatum prispel 35 bodmi a Kristaps Porzingis pridal 34 bodov a 11 doskokov.

Sacramento - Denver 135:106

Sacramento hodilo za hlavu predchádzajúce zlé výkony a favorizovaný Denver úplne prevalcovalo, keď postupne viedlo až o 32 bodov. Domantas Sabonis prispel 17 bodmi, 17 doskokmi a 10 asistenciami. Bolo to jeho 16. triple double v sezóne, čím sa dostal na čelo tejto štatistiky pred zápasového súpera Nikolu Jokiča. Ten porážku neodvrátil ani 23 bodmi.

Milwaukee - Charlotte 120:84

Charlotte má momentálne najhoršiu formu v súťaži, keď prehralo už desiaty súboj v rade. Jasné to bolo už na polčas, v druhej polovici mohli domáci šetriť svoje opory. Damian Lillard napriek tomu nastrieľal 26 bodov.

Pre trénera Bucks Doca Riversa to bolo už 1099. víťazstvo kariéry v základnej časti, čím sa dostal na ôsme miesto historickej tabuľky koučov pred Larryho Browna. "Tréner nás namotivoval a súpera sme predbehli našou fyzickou hrou. Chcel od nás, nech ukážeme, aký sme tím, tak sme to ukázali," povedal Lillard.

Ďalšie výsledky:

Philadelphia - Atlanta 121:127

Toronto - Houston 107:104