Siakam režíroval veľkolepý obrat Toronta, Kings dopriali trénerovi 400. výhru v NBA

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Siakam režíroval veľkolepý obrat Toronta, Kings dopriali trénerovi 400. výhru v NBA
Siakam sa opäť ukázal ako líder.
Siakam sa opäť ukázal ako líder.AFP
Milwaukee po návrate Damiana Lillarda (33) zdolalo Chicago, výraznou mierou prispel najmä Giannis Antetokounmpo (28), Bobby Portis (28) zaknihoval double-double. Toronto zvíťazilo aj vďaka bohatému príspevku Pascala Siakama (29), hoci proti Washingtonu prehrávalo už o 23 bodov.

Toronto - Washington 111:107

Siakamov pondelkový výkon bol jeho najlepším v sezóne, 22 zo svojich 39 bodov zaznamenal v tretej štvrtine. Raptors v polčase prehrávali o 19 bodov. Wizards ešte necelých šesť minút pred koncom viedli 107:95, ale potom už nedali ani jeden kôš. Posledných 10 striel z poľa zahodili.

"Nakoniec sme dokázali vyhrať, ale v polčase nechcete prehrávať o 19 bodov," povedal srbský tréner Toronta Darko Rajakovič. Jeho zverenci premenili len štyri z 20 trojbodových pokusov. V závere zradila Washington streľba - v poslednej štvrtine zaznamenal tamojší káder iba 16 bodov.

Milwaukee - Chicago 118:109

Antetokounmpo odohral necelých 35 minút, najviac zo všetkých hráčov Bucks. K triumfu prispel 35 bodmi a 11 doskokmi. "Celý čas bol fenomenálny. Potrebovali sme ho a on vzal zápas do vlastných rúk," pochválil grécku hviezdu tréner Adrian Griffin. Jeho kolega Lillard si po vynechaní dvoch duelov pre zranenie lýtka pripísal iba 12 bodov a z poľa vystrelil presne len trikrát. Nikola Vučevič bol s 26 bodmi najlepším strelcom Bulls.

Boston - NY Knicks 114:98

Celtics odohrali v TD Garden s Knicks vyrovnaný polčas, v druhom už dominovali domáci pomerom 62:45. Krídelník Jayson Tatum zaznamenal v poslednej štvrtine 17 bodov a celkovo 35 bodmi vrátane piatich trojok doviedol mužstvo k víťazstvu 114:98. Na začiatku minul sedem z ôsmich trojkových pokusov, ale potom dal štyri za sebou.

Basketbalisti Bostonu strieľali s viac ako 50-percentnou úspešnosťou a hostí udržali na necelých 42 percentách. K Tatumovi sa pridali Jaylen Brown s 22 bodmi a Kristaps Porzingis s 21. Hostitelia striedali celý zápas iba osem hráčov.

Sacramento - Cleveland 132:120

Kings si poradilo s Cavaliers najmä vďaka De'Aaronovi Foxovi. Američan sa vrátil do zostavy po dvojtýždňovej pauze zapríčinenej zranením členka a na výhre sa podieľal 28 bodmi a šiestimi asistenciami. Pre trénera domáceho celku Mikea Browna to bolo jubilejné 400. víťazstvo v NBA.