Bitku o Floridu zveľadil rekord Stamkosa, história sa menila aj v Chicagu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Bitku o Floridu zveľadil rekord Stamkosa, história sa menila aj v Chicagu
Stamkos aj Point prepisovali štatistiky.
Stamkos aj Point prepisovali štatistiky.Profimedia
Zámorská profiliga ponúkla v noci len trojicu zápasov, o dvoch víťazoch rozhodlo až predĺženie. Pozornosť pútal najmä útočník Steven Stamkos (32).

Florida Panthets - Tampa Bay Lightning 2:3pp

Nočný program NHL odštartovalo floridské derby aj s účasťou Erika Černáka a pri výhre svojho tímu strávil na ľade vyše 21 minút. Zraky boli upreté najmä na skúseného Stamkosa, ktorý otvoril gólový scenár a pripísal si nový rekord organizácie Lightning.

Kanaďan sa stal prvým hokejistom v histórii Tampy so siedmimi zásahmi počas prvých piatich súbojov sezóny. Neskôr sa podieľal na ďalšom mílniku, keď asistoval pri víťaznom góle v predĺžení.

Strelcom bol Brayden Point, ktorý sa v tabuľkách presných rán počas predĺženia zaradil s desiatimi zápismi práve za prvého Stamkosa (11).

Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings 4:3pp

Ani druhému meraniu síl nestačili tri tretiny na nájdenie víťaza a aj v Chicagu sa prepisovali historické štatistiky. Svoj premiérový presný zásah v drese Blackhawks vsietil Andreas Anthanasiou z trestného strieľania, čím sa v tamojších pomeroch stal prvým hráčom, ktorému sa to podarilo.

Hostitelia stretnutia v poslednom dejstve vyrovnali nelichotivé skóre a o dvoch bodoch pre domácich rozhodol v tretej minúte predĺženia Max Domi.

Colorado Avalanche - Seattle Kraken 2:3

Jediný duel, ktorému stačil na rozhodnutie riadny hrací čas, sa odohral v Colorade, kde to do rúk zobrala hosťujúca dvojica McCann a Schwartz. Obaja útočníci zaznamenali bilanciu 1+1 a stali sa strojcami trojbodového víťazstva pre Seattle.