Celebrita proti IT-čkárovi. Košičana Langera čaká najväčší zápas kariéry, v ceste stojí Vémola

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Celebrita proti IT-čkárovi. Košičana Langera čaká najväčší zápas kariéry, v ceste stojí Vémola
Langer je dočasným šampiónom v poloťažkej váhe.
Langer je dočasným šampiónom v poloťažkej váhe.Oktagon MMA
Hlavný ťahák podujatia Oktagon 47 v Bratislave proti sebe postaví 7. októbra dva protiklady. Na jednej strane úradujúci šampión v poloťažkej váhe Karlos Vémola (38). Proti nemu sa postaví držiteľ "dočasného titulu", Pavol Langer (32) z Košíc.

Organizácia súboj prezentuje ako duel dvoch svetov, ktoré sa nemali nikdy stretnúť. A naozaj nie je ďaleko od pravdy, veď Vémola je v Česku celebritou prvej kategórie, ktorá už dávno prerástla úroveň MMA. Informácie z jeho osobného života pravidelne zdobia titulné stránky rôznych magazínov. Na Instagrame má aktuálne viac než 350-tisíc sledovateľov. Byť stredobodom pozornosti mu viac než vyhovuje.

Ak sa pozrieme na instagramový profil Langera, rozdiel je značný. Niečo cez 6-tisíc "followerov" do veľkej miery vypovedá o filozofii, ktorú pokorný rodák z metropoly východného Slovenska v živote vyznáva. Nepotrpí si na veľkohubé vyhlásenia a PR nepatrí k jeho silným stránkam. "V hlave sa mi odohráva, že človek myslí na to, čo všetko pre takýto veľký zápas podstúpil a aká cesta ho doviedla až sem. Taktiež je to zodpovednosť voči ľuďom, ktorí mi fandia," prezradil Langer exkluzívne pre Flashscore Správy a nezaprel svoju povestnú skromnosť.

Langer popri úspešnej MMA kariére pracuje v IT sektore.
Langer popri úspešnej MMA kariére pracuje v IT sektore.Oktagon MMA

Tridsaťdvaročný bojovník je tak trochu úkaz, pretože v Oktagone pôsobí od úplného začiatku. Premiérový duel v organizácii absolvoval na prvom turnaji v decembri 2016, ale nikdy sa o ňom príliš nehovorilo. Po triumfoch nad favorizovanou dvojicou Rafael Xavier - Alexander Poppeck však ukoristil opasok dočasného šampióna v poloťažkej váhe, ktorý proti Vémolovi môže premeniť na "skutočný" titul. 

"Neviem povedať, čo odo mňa môžu ľudia očakávať. Nemám rád také predpovede. Viem, že som všetko odtrénoval tak, ako som mohol. Verím, že v Bratislave si to všetko sadne a ukážem, čo je vo mne. Atmosféru očakávam silnú. Bude to v hlavnom meste, mnoho priateľov a známych mi písalo, že ma prídu podporiť. Ak by mi fandili len títo ľudia, bol by to pre mňa veľký zážitok," reagoval na našu otázku, čo očakáva od svojho vystúpenia na zaplnenom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

Langer sa ako jeden z mála MMA bojovníkov môže pochváliť vysokoškolským titulom, je totiž absolventom Technickej univerzity v Košiciach. V súčasnosti pracuje v IT sektore a do práce jazdí verejnou dopravou.  "Prácu a tréning je niekedy ťažké skĺbiť, hlavne čo sa týka času. Silu a vytrvalosť odtrénujem pred prácou, keďže si na to vystačím aj sám. Po práci zvyčajne trénujem so svojimi skvelými sparingpartnermi," prezradil.

Staredown Vémolu a Langera počas turnaja na Štvanici.
Staredown Vémolu a Langera počas turnaja na Štvanici.Oktagon MMA

Zaujímalo nás aj to, či v práci čelí zvedavým otázkam od kolegov, veď pracovať s mužom, ktorý sa už o niekoľko dní postaví jednému z najslávnejších bojovníkov v histórii československej MMA scény, nie je úplne bežné: "Čo sa týka otázok, veľmi ich to nezaujíma. Určite nie som za hviezdu, berú ma takého, aký som a že tento sport je mojou súčasťou."

Súboj púta pozornosť aj z dôvodu "slušnosti", ktorá k nemu vedie. MMA je častokrát známe "thrashtalkom" a rôznymi štipľavými vyjadreniami, ktoré tu tentokrát nenájdeme. Vémola sa dokonca nechal počuť, že sa k nemu Langer správa s rešpektom, takže mu ho opätuje. Následne v médiách viackrát vyzdvihol jeho kvality. Po dueli s outsiderom Lucasom Alsinom na pražskej Štvanici sa na jeho adresu ozýval masívny piskot publika, Langer však vstúpil do klietky a verejne sa ho zastal.

"Ukázal, že bojuje aj v situáciách, keď mu to nesadne. Ľudia by nemali zabúdať na to, kto je Karlos Vémola a nemali by na neho pískať. Stále je to matador domácej scény. Nezaslúži si to, robí to pre vás," pokarhal ich takmer dvojmetrový Slovák, pre ktorého meranie síl znamená naozaj veľa: "Je to pre mňa veľká česť, hlavne keď sa v súvislosti s ním skloňuje aj koniec kariéry. Som veľmi rád, že ešte stihnem bojovať s takou osobnosťou nášho športu," dodal pre náš portál.

Košičan meria 196 cm.
Košičan meria 196 cm.Oktagon MMA

Langer skrátka vyznáva štýl "fair-play" a urážky či zhadzovanie protivníka sú mu cudzie. Aj preto bude v Bratislave jednoznačným obľúbencom publika, ktoré by ho rado videlo prepísať históriu a zasadnúť na športový Olymp.

Vstupenky na podujatie si môžete zakúpiť na flashscore.ticketportal.sk.